Anasayfa Haber PlayStation 4’ün 1.70 Güncellemesinde Neler Olacak?

PlayStation 4’ün 1.70 Güncellemesinde Neler Olacak?

playstation-4-logo

Sony, PS4’ün yeni güncelleme paketi hakkında detayları kesinleştirdi. Ayrıca güncellemenin çıkış tarihi de açıklandı.

Sony, PS4’ün 1.70 güncellemesinin çıkış tarihinin 30 Nisan olduğunu açıkladı. Peki resmiyet kazanan güncelleme içerisinde ne gibi yenilikler bulunuyor?

Japın teknoloji devi, PlayStation 4 platformunu, oyuncu tecrübesine göre şekillendirmeye devam ediyor. Özellikle indirme seçenekleri ve video paylaşımlarına gelen yeni özellikler dikkat çekici.

PS4 kullanıcıların en büyük sıkıntısı devasa boyutlardaki oyun dosyaları. Bir kullanıcı yeni çıkan oyunu satın aldığında saatlerini, oyunun dijital kopyasını konsoluna indirmek için harcıyor. Sony, şikayetlerden ders çıkarmış olacak ki, indirme seçeneklerine bazı geniş haklar tanımaya başlayacak.

Oyunun çıkmasından önce ön-sipariş yapan kullanıcılar, oyunun pazara sürülmesiyle birlikte dosyaları indirebiliyordu. Sony’nin açıklamasına göre bir oyun için ön-sipariş veren kullanıcılar, artık oyun piyasaya çıkmadan bir kaç gün önce dosyaları indirebilecek. Oyun, pazara çıkış tarihi itibariyle aktif olacak ve oynanabilir konuma gelecek.

Ayrıca 1.70 güncellemesi ile gelen en önemli özelliklerden biri SHAREfactory. Oyuncular hali hazırda Share butonu ile oyun içerisinde çektikleri görselleri ya da videoları paylaşabiliyordu. Sony video çekim süresini 15 dakikaya kadar yükseltti. Kaydedilen videolar üzerinde kurgu yapılabilecek. Hatta kurgulanan videolar harici disk üzerinde kaydedilebilecek.