Anasayfa Haber Bitcoin Kullanarak Kiralık Katil Tutmak Mümkün mü?

Bitcoin Kullanarak Kiralık Katil Tutmak Mümkün mü?

Bitcoin

Sanal para birimi Bitcoin’in kullanım alanları sandığımızdan daha fazla olabilir.

Bitcoin bir proje olarak hayatına başlamıştı. Son zamanlarda kullanım alanlarının artmasıyla birlikte, hükümetler tarafından da sıkı takibe alınmıştı. Bugün birçok ülke Bitcoin sanal para birimini kabul etmiyor. Ancak bazı hükümetler, geleceğe yönelik yatırımlar yaparak Bitcoin’in kullanılabilirliğini yasalarla düzenlemeye çalışıyor. En büyük sıkıntı, paranın sanal olmasından ötürü vergilendirilemiyor oluşu.

Bitcoin ile birçok şey satın alınabiliyor. Teknolojik cihazlardan tutun da, yazılımlara ve oyunlara kadar geniş bir yelpaze mevcut. Sitenizin yıllık alan adı ödemesini bile Bitcoin üzerinden yapabiliyorsunuz. Haberlere göre Bitcoin’in kullanım alanlarında da bazı aşırılıklar ortaya çıkmaya başladı.

Dark Web ya da Deep Web olarak adlandırılan internetin altyüzünde, Bitcoin sıklıkla kullanılan bir para birimi. Normal tarayıcılar ya da arama motorları üzerinden ulaşamayacağınız Deep Web içerisinde, akla hayale gelmeyecek paylaşımlar ve bilgiler bulunabiliyor. IP takibinin imkansızlaşmaya başladığı bu bölgede kiralık katil bile tutabiliyorsunuz. İşte sorun da burada.

Açıklamalara göre şu an ismi açıklanmayan önemli bir isme suikast yapılması için Bitcoin toplama kampanyası başlatılmış. Yaklaşık 75.000 Sterlin değerinde Bitcoin toplandığı ve bu kişiye bir suikast düzenleneceği söyleniyor. Henüz isim açıklanmasa da, bu kişinin ABD Federal Rezervleri kurul üyesi Ben Bernanke olduğu iddia ediliyor.

Daha öncesinde, derin internet içerisinde Başkan Barrack Obama’ya suikast düzenlemek için bütçe tamamlanmıştı. Bu konu hakkında bilgili olan, kripto-anarşist üyesi Kuwabatake Sunjuro takma isimli şahıs “Bu listeye girdiğinizde ölürsünüz” diyerek, işlerin ne kadar ciddi olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Konu hakkındaki araştırma FBI tarafından sürdürülüyor. Geçtiğimiz yıl Silk-Road olarak bilinen ve uyuşturucu, kaçak silah satın alma, adam öldürme gibi illegal işler için listeler oluşturulan bir bağlantı kapatılmıştı. Ancak Silk-Road’ın yeniden kurulup, işleve geçtiğine inanılıyor.