Anasayfa Haber Facebook Kullanıcılarını Dinleyecek

Facebook Kullanıcılarını Dinleyecek

Facebook Logo

Facebook’un getireceği yeni bir uygulama sayesinde o an ne dinlediğinizi ya da ne izlediğinizi paylaşabileceksiniz.

Sosyal medya devi yeni bir uygulamayı mobil pazara sunmaya hazırlanıyor. Kullanıcı, o an dinlediği parçayı ya da izlediği TV programını uygulamaya dinletecek. Eğer uygulama içerisinde bir eşleşme olursa, bulunan müzik ya da TV programını durum güncellemesi olarak paylaşabilecek.

Bu yeni özellik kullanıcıların şüpheye düşmesine sebebiyet verdi. Çünkü kişisel hayata ilişkin seslerin de kaydedilebileceği korkusu ortaya çıktı. Ancak Facebook yönetimi uygulamanın fon gürültüsünü algılayamadığını belirtiyor. Ayrıca cihazın mikrofonu vasıtasıyla uygulamaya tanıtılan ses kaydı da serverlara yüklenmeyecek. Bir nevi önbellek üzerinden çalınıyor gibi olacak.

Uygulama isteğe bağlı olarak kapatılıp açılabilecek. Eğer bir müzik parçasını paylaşmak isterseniz, o parçaya ilişkin 30 saniyelik bir ses kaydı profilinizde çıkacak. TV programında ise izlediğiniz bölüm ile alakalı kısa bir skeç paylaşılacak.

Benzer bir çalışmayı 2002 yılından bu yana Shazam gerçekleştiriyor. Mobil dünyanın hız almasıyla beraber Shazam cep telefonlara da destek vermeye başlamıştı. Sony Music Entertainment, Shazam’a 3 Milyon Dolar yatırımda bulunmuştu. Uygulama her geçen gün büyüyor. Facebook bu pazardan da ufak bir pay koparma niyetinde.