Anasayfa Haber Half-Life 3 Geliyor mu?

Half-Life 3 Geliyor mu?

half-life-3

Asla bitmek bilmeyen bir internet fenomeninde sona yaklaşıyoruz!

2007 yılından bu yana Half-Life’ın devam oyunu merakla bekleniyor. Valve’in bu konu hakkında hiçbir açıklaması yok. Ancak birçok forumda Half-Life ve 3 birleşiminden yığınla espriler yapılıyor. İnsanlar açılan Half-Life 3 Confirmed sitelerinden, birbirini kandırmaya çalışıyor. Bu artık öyle bir boyuta ulaştı ki, Valve’in kendisi resmi bir açıklama yapsa dahi kimse Half-Life 3’ün çıkacağına inanmayacak.

Haliyle, teknoloji basını olarak bu tarz yemlere takılmamaya çalışıyoruz. Ancak son zamanlarda ortalıkta dolaşan söylentilerin üzerine yapılan bir açıklama, hepimizin kulak kabartmasına sebebiyet verdi. Counter-Strike’ın yaratıcılarından Minh ‘Gooseman’ Le, yapılan bir söyleşi sırasında Half-Life 3 hakkında bazı kaçamak açıklamalarda bulundu.

Half-Life 3’ün çıkıp çıkmayacağı yönünde yöneltilen sorudan kaçmaya çalışan Gooseman, oyunun tasarım çalışmalarını gördüğünü söyledi. Yapılan toplantılar sırasında ortaya çıkan tasarımların, Half-Life dünyasını çok andırdığını belirten Gooseman, bunun Half-Life 3’ü işaret ettiğini söyledi.

Öte yandan Valve’in grafik motoru Source 1.0 mobil platformlara entegre edildi. Portal ve Half-Life 2, Nvidia SHIELD el konsolu üzerinde oynanabiliyor. Geçtiğimiz aylarda Source 2.0 hakkında bazı grafik tasarımlar ortaya çıkmıştı. Left 4 Dead 2 oyunundaki birçok haritanın yeniden render alınmış, yüksek çözünürlük görselleri sızdırılmıştı. Belki de artık gerçekten Half-Life 3’ün ve Source 2.0 grafik motorunun zamanı gelmiştir.

Aşağıdaki bağlantıda 33:55 dakikasına gelirseniz, Gooseman’ın Half-Life 3 hakkındaki açıklamalarını dinleyebilirsiniz.


Watch live video from goRGNtv on TwitchTV