Anasayfa Haber Valve, Steam Machine’in Çıkış Tarihini Erteledi!

Valve, Steam Machine’in Çıkış Tarihini Erteledi!

steam-controller

Valve, kullanıcılara daha iyi oyun tecrübesi sağlamak amacıyla Steam Machine’in çıkış tarihini 1 yıl erteleme kararı aldı.

Yarı konsol yarı bilgisayar özellikleri taşıyan Steam Machine’in çıkışı tüm oyuncuları heyecanlandırıyor. Her bütçeye uygun cihazların yıl sonuna doğru çıkması bekleniyordu. Ancak Steam Machine donanımının ve Steam Controller, oyun kumandasının 2015’ten önce piyasaya çıkmayacağı açıklandı.

Steam’in resmi Blog’unda yapılan açıklamada Eric Hope söz aldı. Firmanın Steam Controller üzerinde biraz daha çalışması gerektiğini belirtti. Kablosuz prototiplerin canlı testleri devam ediyor. Ancak sağlam oyuncular ve normal oyuncuları doyuracak bir oyun kumandası yapmak istiyorlar. Bu yüzden yığınla geri bildirimi incelemeye alıyorlar.

Steam Controller’in birçok farklı prototipini gördük. Son hali de şimdikinden oldukça farklı gözükecek gibi duruyor. Valve’in açıklaması donanım partnerlerini bağlıyor mu, henüz bilmiyoruz. CES 2014 Fuarı sırasında 13 farklı firma kendi Steam Machine konsollarını tanıtmıştı.