Anasayfa Haber 5G İnternet Geliyor Ama Kime Geliyor?

5G İnternet Geliyor Ama Kime Geliyor?

internet-dunya

Türkiye’ye daha 4G internet gelmeden, onlar 5G internete geçişe hazırlanıyor. Hatta geçiş tarihleri belli bile oldu! Teknoloji konusunda öncü ülkelerden biri internet konusunda herkesi sollayacak…

Teknoloji dünyasının kalbi Japonya, 5G internete geçmek için altyapı çalışmalarına başladı. Toshiba ve NTT, Tokyo’da düzenlenecek 2020 Olimpiyatlarını 8K çözünürlükte yayınlamak için bazı çalışmalara girişmişti. O zamana canlı yayın akışını kaldırabilecek bir internet altyapısı oluşturulması gerekiyor.

Bu yüzden Japonya’nın 2020 yılında 5G internete geçeceği yönünde bazı söylentiler ortaya çıktı. Japon Komünikasyon Bakanlığı, 5G teknolojilerinin gelişmesi için özel firmalara destek vermeyi düşünüyor. Ülkede NTT Docomo, KDDI ve Softbank GSM firmaları en önemli taşıyıcılar. Bu firmalara tam destek verilmesi konuşuluyor. Ayrıca Panasonic, Sharp ve Fujitsu gibi firmalar da bu desteği arkalarına almak istiyor.

Bakanlık önümüzdeki yıl itibariyle 5G altyapısının oluşturulması için bütçe düzenlemesi yapacak. Eğer başarırlarsa 4G standartlarından katbekat daha iyi internet hızına ulaşacaklar. 5G internet bağlantısı kağıt üzerinde incelendiğinde 10 Gbps hız sağlıyor. Bu hız 8K çözünürlüğün canlı olarak yayınlanmasına imkan tanıyacak nitelikte.