Anasayfa Haber Gog Galaxy, Steam Platformunu Alt Edebilecek mi?

Gog Galaxy, Steam Platformunu Alt Edebilecek mi?

gog-galaxy

Gog.com, Galaxy platformu ile birlikte Steam’e kafa tutacak.

Good Old Games, yani kısa adıyla Gog, yılların eskitemediği nostaljik oyunları güncel işletim sistemlerine uygun hale getirip piyasaya sunuyor. Elbette yeni çıkan oyunlara da gog.com üzerinden indirimli olarak ulaşmak mümkün.

Ancak Gog takipçileri uzun zamandır bir oyun platformu bekliyordu. Gog, sonunda bu isteği yerine getiriyor. Gog Galaxy adını verdikleri ücretsiz DRM ile Steam platformunun yaptıklarını oyunculara sunuyor. Hatta Steam’in yapabildiklerinden daha fazlasına bile sahip.

Oyunculara özgürlük sağlayan Galaxy platformunun özellikleri de oldukça ilgi çekici. Gog Galaxy bir oyun platformu. Ama tamamen isteğe bağlı olarak indiriliyor. Yani satın aldığınız oyunu oynamak için bağlı olduğu platformu indirmeniz gerekmiyor. Örneğin, Steam, Origin ya da U-Play üzerinden bir oyun satın alırsanız, bağlı olduğu platformu indirip oyunu aktive etmeniz gerekiyordu.

Gog Galaxy bunu tamamen ortadan kaldırıyor. Oyuncuları özgür bırakıyor. Ayrıca sosyal platform özellikleri de taşıyor. Yani arkadaşlarınızla konuşabilir, oyun oynayabilir ya da başarım tablonuzu paylaşabilirsiniz.

Platform ayrıca oyun güncellemelerini zorunlu kılmıyor. Bu da tamamen oyuncu isteğine bırakılmış. Eğer oyunun o sürümünden memnunsanız, yükseltme yapmanız gerekmiyor.

Gog Galaxy’nin en ilgi çekici yanı isa Cross-Play adını verdikleri özellik. Bu özellik sayesinde başka platformlardaki arkadaşlarınızla oyun oynayabiliyorsunuz. Örneğin, aynı oyuna sahip ancak Steam üyeliği olan arkadaşınız ile Gog Galaxy aracılığı ile oynama imkanınız var.

Gog Galaxy henüz piyasaya çıkmadı. Ancak bu yıl içerisinde oyuncularla buluşacağı belirtiliyor. Bu arada da beta sürecine katılıp The Witcher Adventure Game isimli Multiplayer oyunu da Gog Galaxy platformu üzerinden ilk test eden kişilerden biri olma ayrıcalığı sunuyor.