Anasayfa Haber Otobüste Uyuyakalmaya Son!

Otobüste Uyuyakalmaya Son!

otobüste uyuya kalan adam

Yeni bir Android özelliği, size ineceğiniz durakta alarm verebiliyor. Ve bu sadece Google Asistan ile yapılıyor…

Şehir hayatlarındaki yoğunluğun gün yüzüne çıktığı yerler genelde toplu ulaşım araçları oluyor. Bütün günün stresi araçların içerisindeki insanlarda gözlemlenebiliyor. İş, ev, okul arası mekik dokurken kendinizi uyuya kalmış bulabiliyorsunuz. Bu hepimizin başına gelebilen bir durum.

Bu çağdaki en yakın arkadaşlarımız olan akıllı telefonlarımızın Android işletim sistemli olanlarında yeni bir özellik bulunuyor. Google Now (diğer adıyla Google Asistan, aslında asıl ismiyle Google) sizi inmeniz gereken istasyonda uyarabiliyor. Yapmanız gereken tek şey bir toplu ulaşım aracındayken telefonunuzda Google’ı açmanız. Uygulama size daha önceden kaydettiğiniz yere geldiğinizde (iş ya da ev gibi) alarm verme önerisinde bulunacak.

Uygulama kulağa kullanışlı geliyor. Hele bir de Google sizin yaşadığınız yerin ulaşım planlarını biliyorsa sizin için daha da kullanışlı olacaktır. Türkiye’de Google’dan henüz toplu ulaşım rotası alınamadığını da ekleyelim.

Google’ın hayatınızı düzenlemek ve kolaylaştırmak için yaptığı birçok çalışma daha var. Google Now ile ilgili daha fazla bilgi için: Google Now