Anasayfa Haber Alienware Steam Machine, SteamOS Kullanmayacak!

Alienware Steam Machine, SteamOS Kullanmayacak!

alienware-steam-machine

Steam Machine üreten firmalardan biri olan Alienware, SteamOS işletim sistemini tercih etmeyeceğini açıkladı.

Valve, Steam Machine konsolunu 2015‘e ertelediğini duyurmuştu. Valve’in dışında birçok donanım partneri, üzerinde çalıştıkları Steam Machine konsolunu zamanında piyasaya sunacak. Bu firmalardan biri de Alienware firmasıydı. Önümüzdeki yılbaşı tatil döneminde Alienware’in konsolu pazardaki yerini alacak.

SteamOS, Linux bazlı bir işletim sistemi. Neredeyse tüm Steam Machine konsolları bu işletim sistemiyle çalışacak. Ancak Alienware’in konsolunda Windows işletim sistemi kullanılacağı açıklandı. Aslında bir süredir Alienware’in konsol üzerinde değişiklik yapacağına dair söylentiler dolaşmaktaydı. Bu söylenti, konsolun işletim sistemini ilgilendiriyormuş.

Alienware’in ürünü Steam Controller oyun kumandasının yanı sıra Xbox 360 konsolunun da kumandasıyla kontrol edilebilecek. Cihazın teknik özellikleri ise son halini aldı. Konsol içerisinde Intel Core i3 işlemci kullanılacak. Ayrıca i5 ve i7 tercihleri de sunulacak. 4 GB RAM kapasitesine sahip konsolun 500 GB SATA 3 dahili depolama alanı olacak. Grafik kartı ise Nvidia Maxwell serisinin özel üretim modellerinden biri olacak.

Fiyatının 549 Dolar olması planlanan Alienware Steam Machine, yukarıda da bahsettiğimiz üzere yılbaşı tatil döneminde kullanıcılarla buluşacak.