Anasayfa Haber Snowden Belgeleri Hackerların da İşine Yaradı

Snowden Belgeleri Hackerların da İşine Yaradı

NSA Logo

NSA hakkında tonla bilgi veren Snowden Belgeleri, tersine mühendislik yapan hackerların da işine yaradı.

Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan Snowden Belgeleri ile NSA’nın nasıl çalıştığına dair bilgi almış olduk. Küresel çapta dinleme cihazları geliştiren NSA, akla hayale sığmayacak teknolojik cihazlarıyla radyo dalgaları sayesinde internete bağlı olmayan bilgisayarlara bile girebiliyordu.

Edward Snowden’in ortaya çıkarttığı belgelerde, bu cihazların nasıl kullanıldığı da yazıyordu. NSA tarafından Advanced Network Technology (Gelişmiş Bağlantı Teknolojisi) kataloğu olarak adlandırılan bu cihazlar bir grup hacker tarafından tersine mühendislik ile yeniden geliştirildi.

Michael Ossmann ve ekibi, belgelerde yazan bilgilerden yola çıkarak NSA’nın kullandığı 2 radyo bazlı gözetleme cihazını geliştirdi. Biri monitör üzerindeki görüntüleri izlerken diğer cihaz klavyede basılan tuşları takip ediyor.

Retro Reflectors olarak adlandırılan ve NSA’nın dokümanlarında bulunan cihazlar Ossmann ve ekibi tarafından yeniden inşa edildi. Bu cihazlar kablosuz olarak yakında bulunan radyo istasyonlarına bağlanabiliyor. Yani NSA teknolojisi bir gizem olmaktan çıktı.