Anasayfa Haber Android 5.0 Çıkış Tarihi ve Söylentileri

Android 5.0 Çıkış Tarihi ve Söylentileri

android-logo

Google popüler mobil işletim sisteminin yeni sürümüne dair yeni söylentiler ortaya çıktı!

Android 4.4 KitKat güncellemesi kısa sürede mobil cihaz üreticileri ve kullanıcılar tarafından benimsendi. Üzerinden çok vakit geçmeden, Google’ın işletim sisteminin yeni sürümüne dair söylentiler de ortaya çıkmaya başladı.

Bazı kaynaklar işletim sisteminin yeni sürümünün Android 4.5 olacağını söylüyor. Ancak bu doğru olmayabilir. Çünkü Android ufak güncellemeler yerine büyük bir güncelleme ve yeniliklere hazırlanıyor. Bu yüzden Android 5.0 demek daha doğru olacak.

Google, Android işletim sisteminin sürümleri için çeşitli tatlı isimlerini kullanıyor. Gingerbread, Ice Cream Sandwich ve KitKat gibi. Yeni sürümün isminin Lollipop ya da Lemon Meringue Pie olacağı söylenmekte. Öyle ya da böyle isminde henüz son karara varılmasa da, Google yeni Android işletim sisteminin üzerinde çalışıyor.

Çıkış Tarihi

google-io

Google I/O konferansı 25 ve 26 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Android 5.0 sürümünü bir ihtimal bu konferans sırasında görebiliriz. Ayrıca yeni sürümün çalışacağı bir mobil cihaz da ortaya çıkabilir. Android 5.0 kullanacak ilk cihazın Nexus 8 olması düşünülüyor.

Çıkış tarihi konusunda net bir açıklama olmasa da 2015 yılından önce Android 5.0 görmeyebiliriz. Çünkü bu yıl sonuna kadar Android 4.4 KitKat sürümünü kullanan birçok  amiral sınıfı telefon ortaya çıkacak.

Özellikler

Google, diğer firmalar gibi yeni sürümde sağlık ve fitness özelliklerine yoğunlaşacak gibi duruyor. Geçtiğimiz günlerde Google Fit adı altında bir uygulamanın Android pazarı için hazırlandığı duyurulmuştu. Mobil kullanıcı Android 5.0 ile birlikte rahat bir deneyim yaşarken, sağlık ve fitness hareketlerini de takip edebilecek.

İşin özünde Android 5.0, 64-bit işlemci desteği sağlayacak. Qualcomm bu yılın sonlarına doğru 64-bitlik mobil işlemcilerini piyasaya sürecek. Nexus 8’in de 64-bit desteği ile gelmesi bekleniyor. Bu yüzden Android 5.0 sürümüne sahip ilk mobil cihazın Nexus 8 olacağına dair söylentiler de bir noktada doğrulanmış oluyor. Ayrıca Android 5.0 sürümünün giyilebilir mobil cihazlarla da uyumluluk sağlayacağı söyleniyor.

Görünüm

android-5-surum

Yeni Android sürümünün yeni bir görüntüye sahip olacağı söyleniyor. Android Police sitesinde yeni sürüme dair bazı görüntüler sızdırıldı. Önceki sürümleri andıran bir görünüme sahip olsa da, daha minimalist bir yapı tercih edilmiş gibi gözüküyor. Özellikle bu minimalist havayı ikonlar üzerinde görebilirsiniz.