Anasayfa Haber Apple’dan İşletim Sistemlerine Güncelleme

Apple’dan İşletim Sistemlerine Güncelleme

Apple

Apple, OS X 10.9.4 ve iOS 7.1.2 bakım güncellemelerini sundu. Güncellemeyle gelen değişiklikler ise şöyle:

Apple, OS X Mavericks işletim sistemi ve iOS platformları için yeni bir güncelleme sundu. Mavericks 10.9.4 ve iOS 7.1.2, Haziran ayının bitmesiyle beraber kullanıcılara sunuldu. Yeni güncelleme aslında yeni özellikler getirmiyor. Daha çok sistem açıklarını kapatmak ve hataları gidermek için çıkarıldı.

Mavericks’e gelen güncelleme ile birlikte Safari internet tarayıcısının 7.0.5 sürümü kullanıcılarla buluştu. Mac bilgisayarlar kendiliğinden uykudan kalkıyor, WiFi ağlarına bağlanıyordu. Ayrıca Apple logosunun başlangıç sırasında rastgele gelmesiyle ilgili de bir sıkıntı vardı. Güncelleme ile bu sinir bozucu hatalar giderildi.

iOS tarafında ise iBeacon uygulamasının bağlantı gücü artırıldı. Ayrıca bu uygulamadan kaynaklı veri transferi sorunları da çözüldü. Mail eklentilerinde gözüken güvenlik açığı da bu güncellemeyle birlikte giderildi.

Geçtiğimiz ay iPhonelar’da görülen kilit ekranını şifre girmeden geçme sorunu (Bypass) giderilmişti. Son güncelleme ile güvenlik sorunları da ortadan kaldırıldı.

iOS güncellemesi 32 MB boyutunda. Şu an iPhone 4 ve üstü, iPad 2 ve üstü, iPad mini ve üstü, 5. nesil iPod touch cihazlar tarafından indirilebiliyor. OS X Macericks için ise Apple menüsü kullanılarak güncelleme yapılabilir.