Anasayfa Mobil İETT’nin Teknoloji ile İmtihanı: MobİETT

İETT’nin Teknoloji ile İmtihanı: MobİETT

İETT’nin güzel başlayan mobil uygulaması MobİETT, atıl bir durumda güncellenmeyi bekliyor.

MobiettApartman girişine bıraktığımı bisikletimin lastiklerinin, ülkemizin misafirperver ve anlayışlı insanları tarafından kesilmesi üzerine tekrar toplu taşıma araçlarını kullanmaya başladım. İşe gidiş konusunda belirli bir saatim olmadığından ötürü evdeki işlerim biter bitmez otobüs saatlerine bakıp uygun olan saatte yola çıkıyordum. Önceleri otobüs saatlerini kontrol etmek için Nerede Bu Otobüs adlı uygulamayı kullanıyordum fakat daha sonra İETT’nin resmi uygulaması MobİETT çıkınca vakit kaybetmeden indirip kullanmaya başladım.

MobİETT ilk çıktığında gerçekten de mükemmel bir çalışan uygulama idi. Otobüs sefer saatleri doğru gösteriliyor, otobüslerin hangi durakta oldukları büyük bir doğrulukla ekrana yansıtılıyordu. Fakat geçen süre zarfında ne olduysa uygulamanın güncellenmesine son verildi. Aslında uygulamanın güncellenmemesi bir sorun yaratmayacaktı fakat İETT’nin Ramazan’ın gelmesi ile birlikte sefer saatlerini değiştirmesi her şeyi alt üst etti. İETT’nin web sitesinde güncellenen sefer saatleri, MobİETT uygulamasına yansıtılmadı.

Verisun adında (umarım isimlerini sitelerinde yazıkları “çok yakında” anlamına gelen “Very soon” kelimelerinin Türkçe okunuşuna göre vermemişlerdir) bir firma tarafından geliştirilen uygulama en son 7 Mayıs’ta güncellenmiş. Bu tarihten beri güncellenmeyen uygulama artık ne otobüslerin konumunu düzgün gösteriyor ne de sefer saatlerini. Konu ile ilgili 153 numaralı hattan Beyaz Masa’yı (neden beyazdır onu hep merak ederim ama araştırmadım) arayıp güncelleme talebimi ilettiysem de herhangi bir gelişme olmadı. Son olarak uygulamayı yapan firmanın web sitesi de halen yapım aşamasında…