Anasayfa Oyun Age of Empires Online Kapanıyor

Age of Empires Online Kapanıyor

age-of-empires-online

Resmi blogdan yapılan açıklamaya göre ücretsiz online oyun kalıcı olarak kapatılıyor.

Microsoft’un ilk devasa çoklu oyunculu online strateji oyunu Age of Empires Online kalıcı olarak kapatılıyor. Klasik Age of Empires oyunlarının mekanikleri, renkli grafikler ve ücretsiz deneyim ile 3 yıl önce piyasaya sürülmüştü.

1 Temmuz itibariyle oyun serverları kapatıldı. Oyun Gas Powered Games ve Orcs Must Die! serisinin yaratıcısı Robot Entertainment tarafından geliştirilmişti. 2010 yılında tanıtılan oyun 2011 yılında oyuncularla buluşmuştu. Ücretsiz olarak sunulmasına karşın sürekli büyüyen içeriği yüzünden firmaya maddi yönden zarar vermekteydi.

Hatırlarsanız Microsoft, oyunculara kan kusturan Games for Windows Live platformunu kapatacağını duyurmuştu. Bu duyuru aslında Age of Empires Online’ın kapatılacağının ilk adımlarıydı. Age of Empires 1, 2, 3 ve Mythology gibi oyunlar Microsoft’a fazlasıyla prestij kazandırmıştı. Ancak Online oyunu büyük takipçi kitlesi yakalamasına karşın firmayı zarara uğratmış gibi gözüküyor.

Microsoft, AoE serisi için mobil platformlara World Domination oyununu hazırlıyor. Gelecek yıllarda AoE hakkında daha fazla oyun göreceğiz. Ama AoEO artık aramızda olmayacak.