Anasayfa Haber Nvidia GeForce GTX 880 Hakkında Sızıntılar Açığa Çıktı!

Nvidia GeForce GTX 880 Hakkında Sızıntılar Açığa Çıktı!

Nvidia

Nvidia’nın yeni ekran kartının detayları internete sızdırıldı. İşte GeForce GTX 880 hakkında sızdırılan bilgiler:

Ekran kartı dünyası hakkında yeni bir sızıntı haberi kısa sürede internette yayıldı. Bahsi geçen firma Nvidia olunca da, yayılma hızı oldukça çabuk gelişti. Nvidia’nın üzerinde çalıştığı yeni ekran kartı GeForce GTX 880nin teknik özellikleri ve detayları sızdırıldı.

Kartın 256-bit desteği sağlayacağı ve 8 GB RAM kapasitesine sahip olacağı belirtiliyor. Ayrıca henüz detayları bilinmeyen bir soğutma sisteminin olacağı söyleniyor. Asıl kafaları karıştıran ise Maxwell tabanlı parçaların 28nm ile mi yoksa 20nm teknolojisi ile mi üretileceği. Şimdilik AMD ve Nvidia gibi iki önemli firmanın bu yıl, 20nm işine girip girmeyeceğini bilmiyoruz. GTX 880’nin 28nm teknolojisi ile üretileceğini düşünüyoruz. Ama Nvidia, GTX 880 ile belki bir sürpriz yapabilir.

gm2xxx

Sızdırılan görüntülerde üç adet yonga yan yana duruyor. Üzerinde GM2XX yazan yonga, 28nm teknolojisi ile üretilmiş. Bu yonga hemen hemen GK110 ile aynı boyutlarda, GK104‘ten ise biraz daha büyük. Yeni Maxwell ile daha fazla çekirdek mi kullanıldı yoksa L2 önbelleği mi artırıldı orası bilinmiyor. Nvidia GM107’yi inşa ettiğinde L2 kapasitesini 256KB’tan 2MB’a çıkartmıştı. Yeni teknoloji ile bu 4MB’a çıkartılabilir.

GK104’e biraz daha çekirdek ekleyin, L2 önbelleğini artırın, böylece GK110 boyutlarında 28nm teknolojisine sahip bir yongaya sahip olacaksınız. Araştırmacılar bu tarz yonga setine sahip ekran kartların, 2014’ün son çeyreği içerisinde pazara çıkacağını düşünüyor. Müşteri kitlesinin de bu ürünlere ilgi göstermesi bekleniyor.