Anasayfa Haber Kredi Kartı Hırsızları Boyutları Küçültüyor!

Kredi Kartı Hırsızları Boyutları Küçültüyor!

kredi-karti

Kredi kartı bilgilerini çalmak için ATMlere takılan aparatların boyu gitgide küçülüyor!

ATMler, kredi kartı bilgilerini çakmak için sıklıkla kullanılıyor. Kartınızı makineye taktığınızda, çoktan bilgileriniz çalınmış olabilir. Bunun için kart yuvasına aparatlar yerleştiriliyor. Yurtdışında Skimmers (Kepçe) olarak bilinen bu aparatların boyutlarının gittikçe küçüldüğü belirlendi.

Krebs on Security firması geçtiğimiz yıllarda ATM üzerinden yapılan kredi kartı hırsızlığının artığını keşfetti. Bunun sebebi ise kredi kartı yuvasına yerleştirilen aparatların boyutlarının küçülmesi. Daha öncesinde bu aparatların boyları gözle seçilebilecek kadar büyük oluyordu. Dikkatli kredi kartı sahipleri ya da güvenlik görevlileri hırsızlık olmadan durumu fark edebiliyordu. Ancak durumlar değişti.

Bu aparatlarla birlikte düğme büyüklüğünde kameralar yerleştiriliyor. Böylece kurbanın kredi kartı bilgilerinin yanı sıra şifresi de ele geçiriliyor. Modern aparatların içerisinde mobil çipler kullanılıyor. Bu sayede hırsızlar anında bilgileri ele geçirebiliyor. Böylece kısa sürede kendi hesaplarına para aktarıp, iz bırakmadan ortadan kaldırabiliyor. Saldırgan bu sayede bir daha ATM’nin yanına gitmiyor ve yakalanma riski de azalıyor.

Gitgide artan kredi kartı hırsızları için hali hazırda yapabileceğiniz pek bir şey yok. ATM üzerinde işlem yaparken klavye kısmını elinizle gizlemek ve kart yuvasına dikkatlice bakmak en iyi çözüm olacaktır.