Anasayfa Oyun Spintires İncelemesi

Spintires İncelemesi

Uzun zamandan beri farklı bir oyun beklentisinde olan oyunseverlerin ilgisi çeken Spintires, kısa sürede 100.000 satış rakamına ulaştı. İncelememizde Spintires’ın bu başarısının arkasında nelerin olduğuna bakıyoruz.

2009 yılında Intel’in Level Up yarışmasına katılmak için geliştirilen Spintires, yarışmada iki kategoride sıralamaya giriyor. En iyi çok çekirdeği kullanan oyun olarak birinci sıraya yerleşen oyun, Intel HD Graphics kullanımında da ikincilik alıyor. Havok fizik motorunu kullanan oyunu farklı kılan en önemli konu ise oyunun daha önce hiçbir oyunda olmayan gerçekçilikte bir off-road sürüş deneyimi sunması.

Şimdilik Rusya’da üretilen araçları barındıran oyunda garajımızdan yola çıkıyor, aracımıza kereste yüklüyor ve bu keresteyi hedefe teslim ediyoruz. Söylemesi kolay olsa da bunu gerçekleştirmek neredeyse imkansız. Zira bu esnada yolun dışına çıkmak zorunda kalıyor, nehirlerden geçiyor ve sık sık çamura saplanıyoruz. Hatta çoğu durumda kamyonumuz devriliyor ve aracı garaja çekmekten başka pek de çaremiz kalmıyor. Tüm bunlara ek olarak araçlarımız çok gerçekçi bir şekilde hasar alıyor (görsel olarak hasar almasa da) ve benzin tüketimimiz de araçtaki takviye özellikleri devre sokmakla birlikte artıyor.

Spintires’ın bu kadar ilgi çekmesindeki en önemli neden de inanılmaz zor olması olabilir. Oyuncular her daim meydan okumayı severler ki Spintires bunu bambaşka bir boyuta taşıyor. Daha garajdan çıkar çıkmaz çamura sağlanan aracımızı kurtarmak için diferansiyel kilidini açmak ve bazı durumlarda da 4×4 moduna geçmek gerekiyor. Fakat öyle durumlar oluyor ki, bunların her ikisi de fayda etmiyor. Bu gibi durumlarda çekme halatını devreye sokmanız gerekiyor. Eğer bu da olmazsa oyuna tekrar garajdan başlamak durumundasınız.

Spintires Türkçe dil desteği ile Steam’de 29.99$ fiyat etiketi ile satılmakta. Bu fiyat oyun için biraz pahalı olabilir fakat yakında eklenecek yeni araçlar ve haritalar ile oyuncular çok daha fazla içeriğe kavuşabilecekler. Sözü fazla uzatmadan sizleri Spintires ile baş başa bırakalım.