Anasayfa Haber Tablet Satışları Düşüşe Geçti!

Tablet Satışları Düşüşe Geçti!

tablet-logo

Bu çeyreğin sonu itibariyle tablet satışlarında düşüş gözlemlendi.

Mobil teknoloji pazarı her açıdan büyümeye devam ediyor. Telefon, tablet, phablet, giyilebilir teknoloji, akıllı saat, akıllı bileklik derken günlük yaşantımızın her alanında kullanılabilecek cihazlar türemeye başladı. Bu alanda en çok ilgi çeken mobil cihazlardan biri de elbette tabletler.

2014 yılı itibariyle akıllı telefon pazarında birçok yenilik görmeye başladık. Geçtiğimiz yıl gerçekten de tablet yılıydı. Ancak anlaşılan o ki, tablet pazarı güç kaybetmeye başladı. NPD Group tarafından yapılan rapora göre tablet satışları ilk defa telefon pazarının arkasında kaldı.

2014’ün ilk çeyreği içerisinde PC satışlarında bir patlama yaşandığı biliniyor. Bunun da tablet pazarına etkisi olduğu söylenmekte. Şu ana kadar 56 Milyon birimlik tablet sevkiyatı yapıldığı ortaya çıktı. Yıl sonuna kadar bunun 285 Milyon seviyesine çıkması bekleniyor.

7-inç ve 7.9-inçlik tabletlerin satışlarında bir düşüş gözlemlendi. Önümüzdeki yıl itibariyle 2018 yılına kadar 8-inç ve üstü tabletlerin satışlarında yükseliş beklenirken, 7-inç ve benzeri tabletlerde düşüş olasılığı var. Bunun sebebi ise 5.5-inçlik telefonların artık tablet özelliklerini sergiliyor olması.

Görsel Kaynak: Shutterstock/Peshkova