Anasayfa Haber Samsung, Kendi Uygulama Mağazasını Kuruyor

Samsung, Kendi Uygulama Mağazasını Kuruyor

samsung-logo

Samsung, Galaxy Apps Store adını verdiği kendine ait uygulama mağazasını kuruyor.

Samsung, Galaxy sahipleri için Galaxy Apps Store’u açtı. Şu an sadece Galaxy ailesi cihazlara destek veren uygulama mağazası yapı olarak Google Play’i andırıyor. Özellikle Galaxy S5 ve Galaxy S5 Mini gibi cihazlar için hazırlanmış uygulamalar mevcut.

İlk açıklamalara göre uygulama mağazası içerisinde şu an yüzlerce uygulama bulunuyor. Bu da ilk adımda oldukça iyi bir sayı. İlerleyen zamanlarda bu sayının artması bekleniyor. Samsung bu hamle ile birlikte Galaxy kullanıcılarına özel olanaklar sağlayacak. Galaxy cihazları için özelleştirilmiş uygulamalar ya da kullanıcılar için özel indirimler sunulacak.

Uygulamalar 3 farklı kategoriye ayrılmış: Best Picks, Top ve For Galaxy. Best Picks (En iyi Seçimler) kategorisinde diğer kullanıcılar tarafından önerilen uygulamalar gözüküyor. Top (En Yüksek) kısmında ise en fazla indirilen uygulamalar var. For Galaxy (Galaxy’e Özel) kategorisi 4 ayrı alt kategoriye ayrılıyor: Galaxy Gifts, Galaxy Essentials, Apps for Professionals ve Galaxy Specials.

Samsung’un açıklamasına göre Galaxy Gifts, özel uygulama seçenekleri sunacak. Galaxy Essentials ise her Galaxy cihazında bulunması gereken uygulamaları öneriyor. Apps for Professionals daha iş ve çalışma tabanlı uygulamalara ev sahipliği yapıyor. Galaxy Specials kategorisinde ise Samsung SDK kullanan kişilere özel uygulamalar sunuluyor.

Güney Koreli teknoloji devi adım adım Google’ın altyapısından uzaklaşıyor gibi gözüküyor. Samsung Gear 2 akıllı saatte Android yerine Tizen işletim sistemi tercih edilmişti. Bakalım Samsung’un bu planları ne gibi sonuçlar doğuracak.