Anasayfa Makale Oynarken Günlerinizi Harcayacağınız 10 PC Oyunu

Oynarken Günlerinizi Harcayacağınız 10 PC Oyunu

Oynadığınız oyunda saatler değil günler geçirmek istiyorsanız listemizdeki oyunlara mutlaka göz atın!

Oyun dünyasını ele geçiren düzayak aksiyon oyunlarından sıkıldınız mı? O zaman içinde kaybolabileceğiniz dünyalar barındıran bu oyunlar tam size göre.

The Elder Scrolls V: Skyrim

skyrim dlc

Bethesda’nın RPG dünyasına kazandırdığı en önemli serilerden biri olan The Elder Scrolls’un son oyunu olan Skyrim size tam anlamıyla içinde yaşayabileceğiniz bir dünya sunuyor. İster ana senaryoyu takip edip Tamriel’i Alduin ve ejderhalarından kurtarın, ister yan görevleri bitirmeye çalışarak aylarınızı harcayın.

Skyrim oyunculara sadece devasa bir dünya sunmuyor, PC’deki modlar sayesinde sınırsız eğlence de sağlıyor. Örneğin balta yerine karakterinizin ışın kılıcı kullanmasını ister miydiniz? İşte modlar sayesinde Skyrim’de bunu yapmak mümkün.

Dark Souls II

Dark_Souls_2_01

Dark Souls adını duyduğunuzda aklınıza gelen ilk şey defalarca ölmek olmalı. Zira serinin üstüne yapışan bir “zorluk” etiket mevcut ve Dark Souls bu etiketi fazlasıyla hak ediyor. İmkansız görünen boss’ları ve abartı sayılabilecek zorluk seviyesi ile popülaritesini arttıran Dark Souls II, emin olun günlerinizi sizden çalmayı başaracak bir oyun.

The Witcher 2: Assassin of Kings

The Witcher 2 Enhanced Edition

Muhteşem grafikleriyle gümbür gümbür gelen The Witcher 3’ten önce ne yapmak gerekir? Elbette seriyi bu denli meşhur eden The Witcher 2’yi oynamak! Haksız yere kralı öldürmekle suçlandığınız oyunda adınızı temize çıkarmak için uğraşıyorsunuz ve oyunun başlarında verdiğiniz kararlar senaryoyu oldukça etkiliyor. Yani oyunun tamamını görebilmek için tekrar tekrar oyunu bitirmeniz gerekiyor ki bu da ciddi anlamda uzun zaman alacaktır.

Minecraft

xbox360-minecraft

Eğer kutu kutu grafikleri yüzünden bu oyundan uzak duruyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Mojang’e milyon dolarlar kazandıran bu basit ama uçsuz bucaksız oyunda her şey hayal gücünüze kalmış. İsterseniz canavarlara karşı hayatta kalmaya çalışın, isterseniz devasa binalar dikin. Eğer bolca zamanınız varsa siz de King’s Landing’in veya Minas Tirith’in küp versiyonlarını inşa edebilirsiniz.

Grand Theft Auto IV

GTA-IV

GTA V’in PC’ye gelmesine sayılı zaman kaldı. Peki GTA V’i beklerken yapılabilecek en mantıklı şey nedir? Tabii ki Rom ile bowling’e gitmek! GTA IV üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen eskimiş sayılmaz, oyunculara yüzlerce saatlik oynama süresi sunuyor. Üstelik PC modları sayesinde grafikleri üst düzeye getirmek de mümkün.

Fallout: New Vegas

Ranger_at_New_Vegas_entrance

Interplay ile başlayıp Bethesda ile yoluna devam eden Fallout serisinin son oyunu New Vegas, oyunculara post-apokaliptik bir Vegas sunuyor. Kullanıcının kararlarına göre şekillenen hikayesi sayesine yeniden oynanabilirlik seviyesi yüksek olan New Vegas ayrıca yüzlerce gizli sürpriz barındırıyor. Hele ek görev paketlerini ve modları da hesaba katarsanız, hiç farkında olmadan yüzlerce saatinizi bu oyunda harcamanız mümkün.

Deus Ex: Human Revolution

deus-ex-human-revolution

Cyberpunk denince akla gelen en önemli serilerden biri olan Deus Ex’in son oyunu Human Revolution’un karanlık atmosferi, sizi oyuna öyle bir şekilde bağlıyor ki oyunun bütün sonlarını görmek istiyorsunuz. Evet, oyunda birden fazla son mevcut ve hepsini bulmak saatlerinizi alabiliyor.

Civilization V

civilization_5_indirim

Tam anlamıyla zaman hırsızı olarak bilinen Civ V, sonu olmayan bir oynanış sunuyor. Basit bir yerleşimden dev bir imparatorluk kurabileceğiniz, doğal kaynak arayışına çıkabileceğiniz ve diğer yerleşimlerle savaşlarda bulunabileceğiniz bir oyun olan Civ V, dengeli oyun sistemi sayesinde oyuncuyu kendisine bağlıyor.

LA Noire

l-a-noire-playstation-3-ps3-027

Rockstar’ın dedektiflik oyunu LA Noire, her ne kadar alışık olmadığımız bir tarza sahip olsa da, bunu başarıyla uygulayarak oyun dünyasında önemli bir konuma sahip oldu. Başarılı delil toplama ve sorgulama sistemine ek olarak, ilgi çekici atmosferi sayesinde oyuncuyu kendine bağlayan LA Noire, hayli uzun bir oynanış süresi sunuyor.

Final Fantasy VIIfinal-fantasy-vii

Evet, oyunun grafikleri oldukça eski ancak FFVII, oynayanın hayatını değiştirebilecek bir JRPG oyunu. Cloud Strife’ın hikayesine şahit olduğumuz bu başyapıt, sadece muhteşem bir hikayeye ev sahipliği yapmıyor, ayrıca oyunculara onlarca saatlik bir oyun malzemesi sağlıyor. Bu da yetmezse atın kendinizi Golden Saucer eğlence merkezine ve onlarca mini oyun ile saatlerinizi geçirin.