Anasayfa Haber Microsoft İş Gücünün Büyük Kısmını Kovmaya Karar Verdi

Microsoft İş Gücünün Büyük Kısmını Kovmaya Karar Verdi

satya-nadella

Redmond merkezli teknoloji devi 2009’dan bu yana en büyük işten çıkartma operasyonuna başlıyor.

Satya Nadella, Microsoft’un başına geldiğinden bu yana firmada büyük değişiklikler görüyoruz. Yeni yapılan bir açıklamaya göre Microsoft’ın dünya çapındaki yazılım ve programlama gruplarından 18.000 kişi çıkarılacak. Önümüzdeki 6 ay içerisinde 12.500 kişinin işine son verilecek.

Firmanın açıklamasına göre bu işten çıkartmalar firmanın iş gücünün %14’ünü oluşturuyor. Firma 2009 yılında 5.800 kişinin işine son vermişti. Bu o zamandan beri yapılan en büyük operasyon olacak.

Önümüzdeki yılın sonuna kadar toplamda 18.000 kişi işten çıkartılmış olacak. Bunun arkasındaki sebebin ise firmanın gizliden gizliye yeniden yapılandırılmaya girmiş olması gösteriliyor. Nadella, Microsoft için farklı planları olduğunu açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde firmanın yol haritası mobil ve bulut-tabanlı sistemlere çevrilmişti. Redmond merkezli teknoloji devi yavaştan eğlence departmanını da küçültmeye çalışıyor.

Peki bu tam olarak ne anlama geliyor? Firma önümüzdeki yıl yeni yol haritasını belirledi, evet. İlerleyen yıllarda Microsoft iş gücünü kısarak daha fazla önem verdiği alanlara yoğunlaşabilecek. Microsoft, Apple ve Google ile mobil arenada mücadele etmek istiyorsa, bunu yapmak zorunda.