Anasayfa Haber Doom Başa Döndü!

Doom Başa Döndü!

doom4

Quakecon 2014 oyun fuarında resmen tanıtılan Doom 4, klasik formüle dönüş yapıyor.

Her yıl düzenlenen Quakecon fuarı, efsanevi id Software oyunlarının ve fanlarının resmi buluşma noktasıdır. Geçen yıllar içinde gerek id damgalı, gerek firmanın motorlarını kullanan pek çok oyunun resmen tanıtıldığı yer olma özelliğini de sürdürmüştür. Bu sene de durum farklı değildi ve Doom serisinin en son oyunu olan Doom 4 burada resmen görücüye çıktı.

Çok sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen ilk gösterimden henüz bir video görüntü ya da resim sızması yaşanmış değil. Ancak gelen bilgilerden oyunun az çok neye benzeyeceği hakkında bilgi edinmek mümkün. Gösterime katılan izleyiciler oyunun son derece hareketli ve bol kanlı olduğunu söylüyorlar. Anlaşılan Doom serisinde bariz bir köklere dönüş var.

Ancak zaten oyunun adına bakınca bunu görmek zor değil, çünkü bu oyun piyasaya Doom 4 değil, sadece DOOM olarak sürülecek. Yapımcı firma olan Bethesda böylelikle seriyi sil baştan almış oluyor. Oyunda id Software tarafından geliştirilen id Tech 6 grafik motoru kullanılıyor. Grafik tasarımın da Doom 3 çağrışımı yaptığı söyleniyor.

Ancak Doom 3’ün aksine yeni Doom, tıpkı serinin ilk oyunları gibi bol aksiyon üzerine kurulu olacak. Ekranda aynı anda bolca düşman görülecek, kollar, bacaklar havada uçuşacak. Düşmandan kopardığınız bir kolu kullanarak bir parmak izi okuyucusunu hackleyebileceksiniz. Ya da düşman tarafından koparılan kolunuzla dövüle dövüle can verebileceksiniz. Ayrıca kısıtlı sayıda silahın ve çabucak sönen fenerlerin yerini de, motorlu testere dahil klasik Doom alet edevatı almış. Ancak oyunda BFG olacak mı, orası henüz belli değil.

Doom’un kesin çıkış tarihi henüz belli değil, ancak Quakecon’da gösterilen oyunlar genellikle bir sene sonra piyasaya sürülebilir hale geliyorlar. Bethesda oyunu aynı anda PC, Xbox One ve PS4 için piyasaya sürecek. Elimize yeni bir görüntü geçene dek, aşağıdaki duyuru videosuyla iştahınızı körleyebilirsiniz.