Anasayfa Haber Nokia X Ve XES Tarihe Karıştı!

Nokia X Ve XES Tarihe Karıştı!

microsoft-logo

Microsoft’un 18,000 kişiyi işten çıkaracağını açıklamasının ardından hangi bölümlerin budanacağı açıklığa kavuştu.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft’un bu yıl içinde 18,000 kişiyi işten çıkaracağının haberini vermiştik. Bu durum şirket bünyesinde 2009’dan beri yaşanan en büyük işten çıkarma ve yeniden yapılanma dalgasının habercisiydi. Geçen günlerle birlikte Microsoft’un hangi departmanlarda işten çıkarma yapacağına ve hangi projelerin rafa kalkacağına dair detaylar açığa çıkmaya başladı.

İşten çıkarmalar daha ziyade şirketin Nokia’yı satın almasıyla birlikte kalabalıklaşan Avrupa bürolarında yoğunlaşacak gibi görünüyor. Nokia’nın vatanı olan Finlandiya’da bu durumdan etkilenecek personel sayısı 1,100 kişi olacak. Microsoft her ne kadar Finlandiya’da yeni bir veri merkezi açmaya hazırlanıyor olsa da, bu kadar çok insanın bir anda işten çıkarılması hoş karşılanmadı. Finlandiya maliye bakanı Lauri Ihalainen verdiği bir röportajda bu hoşnutsuzluğu açıkça bildirdi.

Microsoft’un devraldığı tüm Nokia personeli arasından işten çıkaracağı kişi sayısı ise 12,500 civarında. Peki bu kadar çok Nokia çalışanının işten çıkarılması ne anlama geliyor? Bizzat Stephen Elop tarafından yapılan açıklamaya göre, Nokia X serisi Android telefonlar artık tarihe karışmış bulunuyor. Halen piyasada olan Nokia X telefonlar için bir süre daha teknik destek verilmeye devam edilecek. Ancak Microsoft bundan sonra Android tabanlı herhangi bir telefon üretmeyi kesinlikle planlamıyor.

İşten çıkarmalardan etkilenen bir diğer departman ise XES, yani Xbox Entertainment Studios oldu. Xbox oyun konsoluna özel video içerik üretmek üzere kurulmuş olan XES, bu işten çıkarmalarla birlikte kapatılıyor. Stüdyo dışında yapımına devam edilen bazı özel dizi serileri ise planlandığı üzere tamamlanıp yayınlanacak. Halo: Nightfall ve Spielberg tarafından çekilmekte olan bir diğer Halo dizisi bu yapımlardan bazıları.