Anasayfa Haber Crytek’ten Ayrılıklar Sürüyor

Crytek’ten Ayrılıklar Sürüyor

Homefront-2

Crytek basında çıkan mali kriz söylentilerini yalanlarken, şirketin kilit kademelerindeki çalışanların ayrılışı durmak bilmiyor.

Geçtiğimiz aylarda ünlü oyun firması Crytek’in mali krizde olduğu ve iflasa sürüklendiğine dair haberler dünya basınında geniş yer bulmuştu. Ardından da Sony’nin Crytek’i satın almak üzere görüşmelerde bulunduğu haberleri yayılmıştı. Crytek sözcüleri kriz ve iflas haberlerini kesin bir tavırla yalanladılar.

Ne var ki Crytek bünyesindeki kilit öneme sahip çalışanların ardı ardına ayrılarak rakip firmalara geçtiği haberlerinin arkası kesilmiyor. Özellikle firmanın İngiltere kolu olan Crytek UK bünyesindeki çalışanların geçtiğimiz aylarda ücretlerini alamadıkları için iş bıraktıkları haberine ek olarak, 2011’den beri firmadan ayrılan çalışan sayısının 30’u geçtiği bildiriliyor. Crytek UK özellikle Homefront: The Revolution adlı yeni oyunun geliştirilmekte olduğu stüdyo olması nedeniyle dikkatleri çekiyor. Ayrılan önemli isimler arasında geliştirme müdürü Ben Harris ve Hasit Zala gibi isimler de var.

Crytek bünyesinden ayrılan en son isim ise onbir yıldır firmayla çalışmakta olan Tiago Sousa. Sousa’nın Crysis serilerine ek olarak Warface ve Ryse: Son of Rome gibi kilit Crytek projelerinde baş mühendis olarak çalıştığı biliniyor. Crytek ile 11 yıl geçirdikten sonra geçtiği firma da yabana atılır cinsten değil, Sousa bundan sonra id Software bünyesinde çalışmaya devam edecek. Yeni Doom oyunu ve id Tech 6 oyun motoru üzerinde çalışacak olan Sousa, burada da baş programcılardan biri konumunda bulunacak.

Öte yandan Crytek UK bünyesindeki eleman sayısı ve kalitesindeki düşüşün, özellikle Homefront: The Revolution projesinin geleceğini ciddi şekilde tehlikeye düşürdüğü söyleniyor. Zaten 3 seneden fazla bir süredir geliştirilmekte olan oyunun maliyeti hayli yükselmiş durumda ve durumda bir değişiklik olmazsa proje tamamen rafa kalkabilir.