Anasayfa Haber Çinliler Giden Tesla’yı Kırdı!

Çinliler Giden Tesla’yı Kırdı!

Çinli bir güvenlik firması olan Qihoo 360 tarafından düzenlenen müsabakada öğrenciler yazılım kırma hünerlerini sergilediler.

Zhejiang Üniversitesi öğrencileri arasında yapılan hacker müsabakası, her yıl başkent Pekin’de düzenlenen Syscan Konferansı bünyesindeki etkinliklerden biri olarak düzenlendi. Müsabakaya katılan öğrencilerden istenen şey, Tesla S modeli elektrikli aracın güvenlik sistemini bertaraf etmeleriydi.

Tesla her ne kadar bu etkinliğe resmen sponsor olmasa da, kendi araçlarının kullanılmasına itiraz da etmediler. Yapılan etkinlikte bir grup öğrenci beklenenden de başarılı oldu. Tesla S araca uzaktan siber saldırı düzenleyen öğrenciler, seyir halindeki aracın kapılarını ve bagaj kapağını açmayı, farlarını yakıp söndürmeyi ve hatta kornasını çaldırmayı başardılar!

Öğrencilerin bu hack işlemini Tesla S’in tamamen bilgisayarlı olan sistemindeki bir güvenlik açığından faydalanarak yaptıkları açıklandı. Ancak bu güvenlik açığının ne olduğuna dair detaylı bilgi verilmedi. Tesla yetkilileri bu etkinlikten öğrendikleri veriler doğrultusunda aracın sistemlerini gözden geçireceklerini açıklarken, yarışmayı kazanan grup 10,000 dolarlık ödülü aldı. Görünen o ki tamamen bilgisayarlı araçların siber saldırılara karşı güvenli hale gelmesi için daha çok çalışılması gerekiyor!