Anasayfa Haber Google’dan Twitch’e 1 Milyar Dolar!

Google’dan Twitch’e 1 Milyar Dolar!

twitch_yayın

2014 başında Google ile Twitch arasında başlayan pazarlık en sonunda sonuca bağlanmış gibi görünüyor.

Yılın ilk aylarında piyasada Google’ın Twitch’i satın alma niyetinde olduğu ve iki firma arasında pazarlıkların başladığı yolunda haberler dolaşmaya başlamıştı. Konuya yabancı olanlar için, Twitch hayli yeni bir internet servisi ve kullanıcılara çok kolay bir biçimde takipçilerine canlı yayın yapma imkanı tanıyor. Servis kısa sürede büyük bir başarı ve ün yakaladı. İnternet üzerinden canlı yayın yapmak isteyen ama buna teknik imkanı olmayan kullanıcılar arasında kısa sürede büyük popülerlik kazandı. Özellikle de oyuncular arasında büyük ilgi gördü.

Google’ın bu servise ilgi göstermesi sebepsiz değildi. Firma bir süre önce YouTube’u satın alarak internet üzerinden video yayıncılığına çok ciddi bir giriş yapmıştı. Ancak canlı yayın konusunda ne YouTube, ne de Google Hangouts üzerinde istedikleri başarıyı sağlayamadılar. Twitch ise kısa sürede büyük başarı yakalamasıyla Google’ın ilgisini çekti. Firma bu hizmeti ve altyapısını oluşturan teknolojileri bünyesine katarak daha da büyümeyi planlıyor.

Bu bağlamda bir süredir devam eden pazarlıklar en nihayetinde bir sonuca ulaşmış gibi görünüyor. İçeriden gelen haberler Google’ın Twitch için 1 milyar dolar ödemeyi kabul ettiğini ve iki tarafın anlaştığını ortaya koyuyor. Ancak anlaşmanın ne zaman resmen açıklanacağı ve devir teslimin yapılacağı henüz belli değil. Fakat fiyat üzerinde anlaşma sağlandıysa, bir kaç ay içinde bu işin tamamlanacağına kesin gözüyle bakılabilir.