Anasayfa Haber Qualcomm, LTE Direct İle Yeni Bir Devir Başlatıyor

Qualcomm, LTE Direct İle Yeni Bir Devir Başlatıyor

qualcomm-lte-direct

WiFi Direct teknolojisine alternatif olarak sunulacak LTE Direct, hız ve performans bakımından katbekat üstün olacak.

WiFi Direct teknolojisini daha önce mutlaka duymuşsunuzdur. Bu teknoloji sayesinde WiFi bağlantısı sunan cihazlarınıza nerede ve ne zaman ulaşmak isterseniz bağlanabiliyorsunuz. En önemli özelliği ise Router gibi bir kablosuz bağlantı noktasına ihtiyaç duyulmaması. Qualcomm bu teknolojinin bir benzerini ama daha yenisini kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.

LTE Direct adıyla tanıtılan teknoloji, aynı prensipte çalışıyor. LTE bağlantısını kullandığı için hız bakımından daha yüksek performans sergiliyor. Ayrıca mobil cihazınız sayesinde civardaki promosyonlar ve duyuru bilgileri hakkında veri topluyor. Bunu yaparken bataryanızdan enerji kullanmaması büyük bir yenilik.

Örneğin, belli bir mekana girdiğiniz. Telefonunuz mekanda ve civardaki duyuruları ve ilgi çekici etkinlikleri size aktarıyor. Bunu yaparken yukarıda da bahsettiğimiz gibi hiç bir kablosuz bağlantı noktasına ihtiyaç duyulmuyor. Bu teknoloji size tanıdık gelmiş olabilir. Apple, iOS bazlı cihazları için iBeacon adında bir özellik sunuyor. Farkları ise iBeacon Bluetooth Low Energy (BLE) kullanırken, Qualcomm’un LTE Direct teknolojisi hiç bir enerji kullanımı göstermiyor.

LTE Direct, haliyle LTE bağlantısı olmadan çalışmıyor. Güvenlik açısından ise Qualcomm’un yaptığı açıklamaya göre LTE Driect, sadece cihazın çevresinde neler olduğunu araştırmak için yer bildirimine ihtiyaç duyduğunu bahsediyor. Bu bilginin de üçüncü parti kişilere paylaşılmayacağı belirtildi.