Anasayfa Haber Rusya, Apple’ın Kaynağına İnmek İstiyor!

Rusya, Apple’ın Kaynağına İnmek İstiyor!

rusya-apple

Rus Hükümeti, Apple’dan firmaya ait kaynak kodlarının gösterilmesini istedi.

Rusya, Apple’a ait özenle korunan ve gizliliği önem teşkil eden kaynak kodlarının verilmesini istedi. Bu sayede Rusya, ABD veya Birleşik Krallık gibi batılı ülkelerin Apple tabanlı ürünleri kullanarak casusluk yapmadıklarından emin olmak istiyor.

Rus hükümeti bir süredir, gergin durumlarla uğraşıyor. Güneyinde Ukrayna ile sıcak çatışma halinde bulunan Rusya, ülke güvenliğini kontrol altına alacak yaptırımlar peşinde. Geçtiğimiz aylar içerisinde yeni bir yasanın parlamentodan geçeceği duyurulmuştu.

Yasa gereğince internet sitelerinin ve onlara bağlı hizmetlerin, uygulamaların, servislerin Rusya’da çalışabilmesi için ülke toprakları içerisinde serverlarının bulunması gerekecek. Yani firmalar ya Rusya’dan server kiralayacak ya da birer birer ofis kurmaya başlayacak.

Bu siyasi gerginlik haliyle birçok farklı alana da yansıyor. Rusya’nın son zamanlarda takındığı ciddi tavır, ülkenin sanal platformuna da etki ediyor. Bu çağrıya karşılık Apple’dan henüz bir açıklama gelmedi. Ancak Apple’ın, kaynak kodlarını Rusya’ya göndermeyeceği düşünülüyor.