Anasayfa Haber Samsung Galaxy Alpha, Birleşik Krallık’ta Gözüktü

Samsung Galaxy Alpha, Birleşik Krallık’ta Gözüktü

samsung-galaxy-alpha-3

Samsung’un yeni cihazı daha duyurulmadan önce Birleşik Krallık pazarında ön siparişe açıldı.

Samsung’un yeni cihazı Galaxy Alpha hakkında söylentiler artıyor. Üst seviye bir telefon olmayacağı belirtilen telefonun hangi pazara sunulacağı da merak konusuydu. LTE özelliği sunacağından ötürü öncelikli olarak Asya pazarının ismi ön plana çıkmıştı. Ancak söylentiler, beklentilerimizi ters köşeye yatırmış olabilir.

Daha telefonun resmi duyurusu yapılmadan, Mobilefun tarafından Galaxy Alpha’nın ön siparişleri başladı. Telefon 549 Sterlin etiket fiyatıyla kullanıcılarla buluşacak. Durumda bir karışıklık olmadığı bariz. Site halen açık ve ön siparişleri kabul ediyor.

Çıkış tarihi konusunda resmi bir bilgi olmasa da, cihazın genel teknik özelliklerine ilişkin birçok bilgi bulunuyor. Teknik özellikler daha önceden sızdırılan bilgilerle hemen hemen uyuşuyor. Telefon Galaxy S5 Prime ve Galaxy F benzeri bir cihaz olacak. Sekiz çekirdekli Exynos 5 yongaya sahip olan Galaxy Alpha, Android 4.4.4 KitKat işletim sistemiyle çalışacak.

4.7-inçlik ekranı, Super AMOLED desteği sağlıyor. Eğer telefon bu ekran özellikleriyle pazara sunulursa sınıfta kalabilir. Samsung’un çözünürlük konusunda başarılı telefonları düşünüldüğünde, Galaxy Alpha’daki bu eksiklik hissedilecektir.

Arka tarafında super-fast autofocus özelliğine sahip 12 Megapiksellik bir kamera var. Ön tarafındaki kameranın boyutu ise 2.1 Megapiksel. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi telefon 4G LTE desteği sağlayacak. Ayrıca Bluetooth 4.0 bağlantı noktası bulunuyor. 32 GB dahili depolama alanı sabit olacak. MicroSD yuvasından bahsedilmiyor.

Çıkan söylentilere bakılırsa telefon 13 Eylül tarihinde tanıtılacak. Yani hemen hemen iPhone 6’nın ortaya çıkışına yakın bir dönem. Ancak bu özelliklerle iPhone 6’nın gölgesinde kalacak gibi gözüküyor. Bu yüzden belki de bir erteleme gelebilir.