Anasayfa Haber Bülten ASUS ROG Maximus VII Formula Serisini Tanıttı

ASUS ROG Maximus VII Formula Serisini Tanıttı

ASUS ROG MAXIMUS VIII FORMULA
ASUS ROG MAXIMUS VIII FORMULA

ROG Z97 ATX oyun anakartı, ASUS’a özgü CrossChill Copper hibrit soğutma, kusursuz SupremeFX Formula 2014 ses teknolojisi, çift taraflı ROG Armor kaplamaları ve Watch Dogs oyun paketi ile donatıldı.

ASUS Republic of Gamers (ROG), 4., yeni 4. ve 5. nesil Intel Core işlemciler [‘Haswell’, ‘Haswell Refresh’, ‘Haswell Refresh K Serisi’ (Devil’s Canyon) ve ‘Broadwell’] için hazır Z97 yonga seti temelli ATX oyun anakartları Maximus VII Formula ve Maximus VII Formula/Watch Dogs’u tanıttı. Kartlar, oyun performansını arttıran birçok yeni ve ROG’a özgü özellikler ile donatıldı.

Maximus VII Formula serisi, DDR 3300+ (OC) belleğe varan çift kanal ve çoklu grafik işlemci birimlerine sahip oyun teçhizatları için quad-GPU SLI ile 3 yollu CrossFireX desteğine sahip. Yeni anakart serisinde iki SATA Express ve on SATA 3.0 bağlantısının yanı sıra sekiz USB 3.0 ve altı USB 2.0 portu bulunuyor.

Maximus VII Formula, CrossChill Copper ile oyun için en iyi hibrit soğutma çözümünü, SupremeFX Formula 2014 ile oyun için en iyi ses performansını, Intel Gigabit Ethernet, GameFirst III ve LANGuard ile oyun için en iyi ağ bağlantısını sunuyor. Yeni anakart ayrıca Extreme Engine DIGI+ III ve TrueVolt 5V ile oyun için en iyi güç teknolojisi, ROG Armor, birinci sınıf bileşenler, ESD Korumalar ve bilgisayar toplamayı kolaylaştıran çok sayıdaki tasarım yeniliği ile oyun için en iyi korumayı sağlıyor.

Maximus VII Formula, mini PCI Express (mPCIe) ve M.2 (10Gbit/s PCIe x2 ve 6Gbit/s SATA) yuvalarının yanı sıra en yeni kablosuz teknolojilerini sunan kompakt bağlantı modülü mPCIe Combo III + 802.11ac / Bluetooth 4.0 ile donatıldı.

Oyunseverler için iki farklı paket mevcut: Maximus VII Formula ve Maximus VII Formula/Watch Dogs. Watch Dogs oyununun tam sürümünü içeren ikinci model ile 2014’ün en heyecan verici oyununu 2014’ün en iyi oyun anakartında oynayabileceksiniz.

Oyun için en iyi hibrit soğutma

En iyi oyun performansını elde edebilmek için bileşenlerin serin kalması gerekir, bu yüzden Maximus VII Formula ROG’a özgü yepyeni CrossChill Copper hibrit soğutma çözümü ile donatıldı. CrossChill Copper, ısıyı ortadan kaldırma konusunda son derece etkili olan yüksek iletkenliğe sahip, paslanmaz bakırdan bir soğutma kanalı içeriyor.

İster hava ister sıvı kullanın, CrossChill Copper’ın genişçe sıralanmış iç kanatları soğutma kanalının ısı dağıtma alanını maksimuma çıkararak olağanüstü termal verimlilik sağlar. Sıvı ile MOSFET sıcaklıkları 23˚C’ye kadar düşer, G1/4 inç vida dişli bağlantıları ise Maximus VII Formula’nın mevcut soğutma kurulumlarına uyumlu olmasını sağlar; tek yapmanız gereken uçları bağlayarak boruları takmak.

Oyun için en iyi ses performansı

Maximus VII Formula, harici ses kartı kadar iyi performans sunan entegre ses çözümü SupremeFX Formula 2014 ile donatıldı. Son teknoloji ürünü izolasyon teknolojileri elektromanyetik parazitleri (EMI) en aza indirirken, olağanüstü 120dB sinyal-gürültü oranı (SNR) ve arka çıkış aracılığıyla kullanılabilen Cirrus Logic CS4398 dijital-analog dönüştürücü (DAC) ile üst düzey bileşenler sınıfındaki en iyi ses performansını sunarlar.

Şık siyah nikel EMI kalkanı ile sıcaklığı dağıtan ELNA ve WIMA film kapasitörlerinden arka çıkış aracılığıyla 6000 ohm kulaklıkları çalıştıran yüksek doğruluk oranına sahip Texas Instruments LM4562 operasyonel amplifikatöre kadar SupremeFX Formula 2014’ün tüm parçaları en saf sesleri elde edebilmek için geliştirildi. Analog-ses ön panel (AAFP) kulaklık direncini otomatik olarak algılayarak dahili amplifikatörü buna göre ayarlayan ROG’a özgü Sonic SenseAmp, popüler oyun türleri için en iyi ses ayarlarına sahip olan Sonic SoundStage ve tek tıkla 7.1 kanallı sanal surround ses çıkışını etkinleştiren Sonic Studio ise SupremeFX Formula 2014’ün diğer özellikleri arasında yer alıyorlar.

Oyun için en iyi ağ bağlantısı

Maximus VII Formula, daha düşük işlem gücü ile daha fazla işlem hacmi sağlayan son teknoloji ürünü Intel Gigabit Ethernet ile daha üstün hız ve verimlilik sunuyor. Yeni anakartın ağ kapasitesi, gecikmesiz oyunlar sunan ROG’a özgü GameFirst III teknolojisi ile daha da verimli kullanılabiliyor. Bu gelişmiş ağ optimizasyonu yazılımı, oyun veri paketlerine yüksek öncelik vererek daha fazla bant genişliği atanmasını sağlıyor. Böylece en iyi çevrimiçi oyun deneyiminin yanı sıra çevrimiçi sohbetler de net ve takılmasız oluyor.

ROG, RJ45 soketini LANGuard ile yeniden geliştirdi. Gelişmiş sinyal eşleme teknolojisi ve yüzeye monte birinci sınıf kapasitörler işlem hacmini iyileştirirken voltaj dalgalanmaları ve elektrostatik korumalı bileşenler (ESD Korumalar) kartınızı yıldırım düşmelerine ve statik elektrik boşalmalarına karşı korur.

Oyun için en iyi güç teknolojisi

Maximus VII Formula’da bulunan Extreme Engine DIGI+ III voltaj düzenleyici modül (VRM) ile birinci sınıf bileşenler, yapılan işlem ne kadar talepkar olursa olsun güç iletiminin ultra kararlı olmasını sağlıyor.

NexFET MOSFETler,standart MOSFETlerin yarı boyutunda olmalarına rağmen, normal çalışma koşullarında %90’a kadar daha fazla verimliliğe ve daha fazla dayanıklılığa sahiptir. 60A BlackWing bobinler gücü son derece düşük sıcaklıklarda minimum kayıpla iletirken Japon yapımı 10K siyah metalik kapasitörler, standart kapasitörlerden beş kat daha uzun ömürlüdürler ve aşırı uç sıcaklıklara %20 daha dayanıklıdırlar; böylece Maximus VII Formula en zorlu oyunların bile üstesinden rahatlıkla gelir.

TrueVolt 5V teknolojisi, hem ön hem de arka USB soketleri için kaya gibi sağlam 5V güç kaynağı sunuyor; güç kesilmeleri tarih oluyor. Bağlı olan tüm ekipmanlar temiz 5V güç kaynağından yararlandıkları için uyumluluk sorunları ortadan kalkıyor ve USB cihazlar için ekstra koruma sağlanmış oluyor.

Oyun için en iyi koruma

Hem oyuncuları hem de oyun ekipmanlarını korumak amacıyla Maximus VII Formula’da birçok yenilikçi özellik yer alıyor. Güçlü ve şık bir ABS plastik kaplama ile SECC (çelik, elektro galvanizli, hadde çıkışlı sac) arka plakadan oluşan ASUS’a özgü ROG Armor, iki parçalı güçlendirme sağlıyor. ABS kaplama ısıyı ekran kartından uzaklaştırıp daha iyi performans için sistem sıcaklığını düşürürken, SECC arka plaka ise anakartın bükülmesini önlemek için destek sağlar, üstelik ısının önemli bileşenlerden hızla uzaklaştırılması için termal pedlere sahiptir.

Q-Slot, ekran kartının sabitlenip çıkarılmasını kolaylaştırırken siyah nikel kaplı Q-Shield ise ellerinizi sıyrıklardan ve kesiklerden korur. Ek olarak, Q-DIMM’in tek taraflı klipsleri sayesinde bellek modüllerini kullanmak çocuk oyuncağıdır ve sıfırlanabilen sigortalar, bellek ve bağlantı portlarında kısa devre hasarları oluşması ihtimalini en aza indiren DRAM aşırı gerilim koruması sunarlar. Maximus VII Formula’nın paslanmaz çelik arka giriş-çıkış (I/O) paneli ise geleneksel panellerden üç kat daha uzun ömürlüdür.