Anasayfa Haber Samsung Galaxy Alpha’nın Teknik Özellikleri Sızdırıldı!

Samsung Galaxy Alpha’nın Teknik Özellikleri Sızdırıldı!

Samsung’un yeni telefonu Galaxy Alpha hakkında ilk geniş teknik bilgiler FCC üzerinde ortaya çıktı.

Güney Koreli teknoloji devi bu yıla hızlı hazırlanıyor gibi gözüküyor. Galaxy serisine birçok yeni oyuncak katacak olan Samsung’un Alpha kod isimli telefonu da merakla bekleniyor. Şimdiye kadar Galaxy Alpha hakkında sadece söylentiler vardı. Ancak gün içerisinde FCC’de Galaxy Alpha’nın teknik özellikleri ortaya çıktı.

FCC’de yayınlanan bilgilere göre telefonun boyutları 133×67 mm olacak. Alpha’nın ekran boyutunun 4.7-inç olacağı belirtiliyor. Yani Galaxy S5 ile boyut olarak karşılaştırdığımızda, Alpha’nın biraz daha ufak olduğunu görüyoruz.

galaxy-alpha-1

Performans olarak HTC One M7’nin seviyesinde rekabet edeceği belirtiliyor. Ayrıca 6mm kalınlık ile de oldukça ince bir telefon olacağa benziyor. Sızıntılara göre teknik bilgileri açığa çıkan model bir operatöre ait. Yani GSM modeli. Bu modelin ABDli bir firmaya ait olduğunu belirtmekte fayda var. Samsung’un kendi markası altında çıkacak modelinin teknik özellikleri daha farklı olabilir.

Android 4.4.4 KitKat işletim sistemine sahip olacak telefonun içerisinde Exynos 5433 yonga kullanılacak. Bu yonga 8 çekirdekten oluşuyor ve ortaseviye kullanıcıyı fazlasıyla tatmin edebilecek bir seviyede. Ön tarafında 2 Megapiksellik bir kamera tercih edildiği gözlerden kaçmıyor. Arka tarafında ise 12 Megapiksellik bir kamera var.

Samsung, Galaxy Alpha telefonunu 3 Eylül’de düzenleyeceği etkinlik sırasında ortaya çıkarabilir. Bu etkinlikte yeni Galaxy Note 4’ün yanı sıra birçok yeni yazılım ve donanım parçası da kullanıcılarla buluşacak.