Anasayfa Haber Windows Threshold’un İnceleme Sürümü Çok Yakında Çıkıyor!

Windows Threshold’un İnceleme Sürümü Çok Yakında Çıkıyor!

windows-microsoft-logo

Microsoft’un yeni Windows işletim sistemi üzerindeki çalışmaları son hızla devam ediyor.

Geçtiğimiz 1-2 aylık süreç içerisinde Windows Threshold hakkında fazlasıyla yeni haber çıktı. Her ne kadar Microsoft yeni işletim sistemi hakkında bilgi vermekten kaçınıyor olsa da, sızıntılar durmak bilmiyor. Windows 9 işletim sisteminin kod adı olan Threshold’un bir inceleme sürümünün önümüzdeki aylarda piyasaya sürüleceği söyleniyor.

Microsoft, W9 üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı. Yıl sonuna kadar kullanıcılara oturmuş bir işletim sistemi gösterilmek isteniyor. Yeni işletim sistemi birçok yeni özellik getirirken, eski Windows sürümlerinin klasikleşmiş özelliklerini de yeniden sunacak.

Özellikle Başlat Menüsü’nün geri dönüyor olması birçok kullanıcıyı sevindirdi. Microsoft, Windows 8 ile Metro arayüzünü sunmuştu. Bu sebeple Başlat Menüsü kaldırılmıştı. Üçüncü parti yazılımlarla bu özellik geri getirilse de, resmi bir güncelleme bekleniyordu.

Tabi ki, Windows 9’un tek özelliği Başlat Menüsü olmayacak. Metro arayüzünün daha esnek ve kolay olması üzerinde çalışılıyor. Ayrıca Windows 8’in birçok makinede sorunsuz olarak çalıştığı görülmüştü. Performans bakımından gözle görülür bir yükseltme yapılacağı söyleniyor. Hem de eski makinelerde bile bu performanstan yararlanılabilecek.

Halen Windows XP ve 7 tercih eden kullanıcılar var. Microsoft, Windows 9’u çıkartmadan önce bu kullanıcıları yeni işletim sistemine yönlendirmeye çalışacak. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere kullanıcılara sağlam ve bitmiş bir inceleme sürümü gösterilmek isteniyor. Böylece kullanıcıların fikri daha kolay değiştirilebilecek.