Anasayfa Haber Samsung Galaxy Note 4’ün Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Samsung Galaxy Note 4’ün Teknik Özellikleri Sızdırıldı

samsung-galaxy-note-4-2

Samsung’un tablet telefon melezine dair güvenilir kaynaklardan yeni bilgiler sızdırıldı.

Güney Koreli teknoloji devi yeni oyuncaklarını 3 Eylül tarihinde büyük bir etkinlik ile duyuracak. Bu etkinliğe aylar kala firmanın ürünlerine ilişkin haberler de sızdırılmaya devam ediyor. Son sızdırılma haberi Endonezyalı Erafone isimli siteden geldi. Galaxy Note 4’ün teknik özelliklerine dair en yakın bilgilerin bunlar olduğuna inanılıyor.

Sızdırılan son bilgilere göre Galaxy Note 4’ün 5.7-inç ekranı olacak. Super AMOLED görüntü kalitesine sahip olan bu ekran 1440×2560 çözünürlük sağlayacak. İnç başına 515 piksel düşeceği de gelen bilgiler arasında.

Galaxy Note 4’ün iki farklı modeli olacak. Birinde dört çekirdekli 2.5 GHz işlem gücünde Snapdragon 805 kullanılacak. Diğerinde ise 8 çekirdekli Exynos 5433 yonga tercih edilecek. Bu yonganın dört parçasını Cortex-A53, diğer dört parçasını da Cortex-A57 oluşturacak.

Cihazın RAM kapasitesinin 4 GB olacağı belirtiliyor. Android 4.4.3 KitKat işletim sistemine sahip olacak Note 4’ün arka tarafında 16 megapiksellik, çift-LED flash desteği sağlayan bir kamera olacak. Bu kameranın ayrıca optik görüntü sabitleme özelliği var.

Batarya ve tasarım konusunda henüz bir bilgi yok. Ancak tasarımın hemen hemen Galaxy Note 3’ü andıracağını düşünüyoruz. Firma Galaxy Alpha ile metalik bir tasarıma geçiş yapmıştı. Ancak Note serisindeki deri ve dikiş dokusundan vazgeçeceğini düşünmüyoruz.

810 Dolar fiyatı olacağı tahmin edilen cihaz hakkında tüm detaylar önümüzdeki Eylül ayında belli olacak. Şimdilik bu söylentilerle yetinmek gerekiyor.