Anasayfa Haber USB Kablolarda Type-C Standartı Geliyor

USB Kablolarda Type-C Standartı Geliyor

usb-type-c

Yeni nesil USB kablolar, teknoloji kullanıcılarının en büyük derdini ortadan kaldıracak.

USB bağlantı noktaları, teknolojinin birçok alanında görülebiliyor. Evlerimizdeki mutfak eşyalarından, akıllı telefonlara, veri merkezlerinden, arabalara ve hatta otobüslere kadar her yerde USB yuvası bulmak mümkün. Tek ihtiyacımız bir USB kablosu. Ancak kullanıcıların bildiği üzere USB takmak o kadar kolay değil.

Sadece tek yönlü olarak takılan USBler, kullanıcıları çileden çıkarabiliyor. İlk denemenizde de ikinci denemenizde de belleği USB noktasına doğru bir şekilde takmayı başaramıyorsanız Type-C standartı işinize çok yarayacak.

USBler için yeni hazırlanan Type-C, kabloların çift yönlü olarak yuvaya rahatça oturmasına olanak sağlıyor. Yani birden çok kablo takma denemesi ortadan kalkacak. Bu standart microUSB kablolarını anımsatıyor. Ayrıca USB 3.1 desteği ile birlikte geliyor. 100 Watt enerji tüketimi ile 10 Gbps hızında veri alışverişi yapılabilecek.

Bu kabloların tek sorunu geriye yönelik çalışmamaları. Yani eski USB yuvaları ve kablolarıyla uyumlu olarak çalışmayacak. Ama bu noktadan sonra üretilecek tüm teknolojik araçgereçlerle uyumluluk gösterecek.