Anasayfa Haber Firefox Flame Satışta!

Firefox Flame Satışta!

Firefox Flame

Mozilla tarafından geliştirilmekte olan Firefox işletim sistemli ilk telefon olan Flame geliştiriciler için satışa çıktı.

Mozilla Firefox OS işletim sistemi, Mozilla Vakfı’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı açık kaynaklı bir mobil işletim sistemi projesi. Bu işletim sistemi üzerinde uzun zamandır çalışılıyordu, ancak Android, IOS ve Windows Phone arasında pay edilmiş mobil pazarında, geliştiricilerin ilgisini çekmek pek kolay olmuyor. Ancak şimdi isteyen uygulama geliştiricileri ve tabii ki ilgi gösteren diğer herkes, bu işletim sistemine sahip ilk resmi cihaza erişebilir.android,

Firefox OS yüklü olarak gelen telefona Flame kod adı verilmiş, bir tür Mozilla’nın Nexus cihazı da denebilir çünkü katıksız, vanilya Firefox OS barındırıyor. Cihazı kimin ürettiğine dair herhangi bir tanım bulunmasa da, tanıtım videosunda bataryanın üzerinde Alcatel logosu gayet açıkça görülebiliyor.

Cihazın teknik özellikleri diğer markaların amiral gemisi modelleriyle kıyaslanınca hayli sade kalıyor, ancak Firefox OS için gayet yeterli olduğu vurgulanıyor. 4,5 inçlik ekran 800×480 çözünürlüğe sahip, işlemci ise çift çekirdekli 1,2 GHz hızında bir Snapdragon 200. 1 GB RAM ve 8 GB depolamaya sahip olan telefonda, microSD kart yuvası ve çift sim kart desteği var. 2 MP ön ve 5 MP arka kamerası bulunan telefonun batarya kapasitesi 1,800 mAh. Wi-Fi ve Bluetooth dışında NFC desteğine de sahip.

İçinde Türkçe dil desteği de bulunan bu cihaz ilginizi çekiyorsa, burada bağlantısını verdiğimiz yabancı alışveriş sitesinden sipariş edebilirsiniz. Flame’in fiyatı 170 USD, ancak kargo ve gümrük masraflarını da hesaba katmayı unutmayın.