Anasayfa Haber Bülten TP-LINK, Archer C2 Modemini Duyurdu!

TP-LINK, Archer C2 Modemini Duyurdu!

Archer-C2(UN)1_0-A

TP-LINK, yeni nesil kablosuz ağ standardı 802.11ac’yi destekleyen ürün ailesine bir yenisini daha kattı. Şirket, kablosuz bağlantıda ultra hızlara ulaşan yeni yönlendirici (router) modeli Archer C2’yi duyurdu.

Yeni modellerini art arda duyuran TP-LINK, son olarak yeni nesil kablosuz ağ standardı olan 802.11ac destekli yönlendirici (router) olan Archer C2’yi duyurdu.

TP-LINK Ülke Müdür Yardımcısı Ali Dinçer, TP-LINK’in kablosuz ağ pazarında açık ara dünya lideri olmasının önemli nedenlerinden birinin zengin ürün gamı olduğunu belirterek, “Yeni teknolojilerde de tüketicilere seçenek oluşturacak nitelikte farklı modelleri satışa sunuyoruz. Yeni nesil Wi-Fi standardı olan 802.11ac destekli model sayımızı da sürekli artırıyoruz” diyor.

TP-LINK Archer C2 yönlendirici, kablosuz ağda yüksek hız beklentisinde olan kullanıcılara yönelik, çift kanal (dual-band) desteği olan bir ürün. Toplamda 733Mbps kablosuz hıza erişebilen cihaz ile HD film izlemek, on-line oyun oynamak çok daha rahat ve keyifli oluyor. 5GHz bandına 433Mbps, 2.4GHz bandında ise 300Mbps hızlara ulaşan ürün, çok sayıda cihazın bağlı olduğu ev ya da ofis ağlarında yoğunluktan kaynaklanan yavaşlamayı ortadan kaldırıyor.

Bir önceki kablosuz ağ standardı olan N bağlantı hızını üç kat artıran 802.11ac destekli Archer C2, sökülebilir iki anteni sayesinde kablosuz ağın kapsama alanını da genişletiyor. Üründeki antenler her yöne kararlı sinyal dağıtımı yapabiliyor. Böylece geniş ev ya da ofislerde daha yaygın ve güvenli bir ağ oluşturuluyor.

Güçlü ve son derce hızlı bir yönlendirici olan Archer C2, kablolu bağlantı desteği ile de dikkat çekiyor. Bir adet gigabit WAN, dört adet gigabit LAN bağlantı noktası olan ürün, geleneksel ürünlerden 10 kat daha hızlı kablolu bağlantı sunuyor.

Kullanımı zenginleştiren özellikler

TP-LINK Archer C2, kullanımı kolaylaştırıp zenginleştiren pek çok özellikle donatılmış. Cihazın üzerinde yer alan USB girişi sayesinde yazıcı, harici bellek gibi ürünler kablosuz ağa dahil edilip paylaştırılabiliyor. Ayrıca FTP sunucu aracılığıyla uzaktan ağa erişip, dosyalara ulaşmak ve paylaşmak mümkün.

Evde ya da ofiste ziyaretçilerin ağa bağlanmasını daha güvenli hale getiren Misafir Ağı uygulaması Archer C2 ile mümkün. Ana kablosuz ağın şifresi ya da kişisel verileri misafir ile paylaşılmadan kolayca ve kontrollü olarak ikinci bir ağ (misafir ağı) oluşturuluyor ve ziyaretçiler bu ağ üzerinden internete erişebiliyor.

Güvenlik konusunda kullanıcılara sunulan özelliklerden biri de Ebeveyn Kontrolü. Bu sayede evlerde anne-babalar çocukları için, ofislerde yöneticiler çalışanları için internete erişimde çeşitli sınırlamalar yapabiliyor.

Kurulumu da çok kolay olan Archer C2, yeni nesil iletişim teknolojisi IPv6 desteği de sunuyor. Archer C2’nin tavsiye edilen son kullanıcı fiyatı 100 USD+KDV’dir.