Anasayfa Haber YouTube Music Key Platformuna Dair İlk Bilgiler Ortaya Çıktı

YouTube Music Key Platformuna Dair İlk Bilgiler Ortaya Çıktı

YouTube Logo

YouTube’un yeni müzik servisinin kullanım şartları ve özelliklerine ilişkin yeni bilgiler paylaşıldı.

Sosyal video platformu YouTube’un geliştirdiği müzik servisi hakkında ilk bilgiler açığa çıktı. Uzun zamandır söylenti halinde olan müzik servisi için resmi açıklama yapıldı. YouTube Music Key adı verilen servis, aylık üyelik sistemi ile çalışacak.

Aylık 9.99 Dolar karşılığında YouTube Music Key hesabı açılabilecek. Kullanıcılar bu sayede video klip olmadan sadece müzik parçalarını yeni platform üzerinden dinleyebilecek. Ayrıca ödeme yapan kullanıcılar reklamlarla karşılaşmayacak. OfflineÇevrimdışı mod ile internete bağlı olmadığınız anda da, daha önceden dinlediğiniz parçaları yeniden dinleyebileceksiniz.

youtube-music-key

Sistemin en güzel yanlarından biri ise YouTube ve Google’ın veri tabanını kullanıyor olması. Beğeni sistemine göre kullanıcılara önerilerde bulunabilecek. Bu sayede yeni gruplar, yeni parçalar keşfetmek mümkün.

Piyasada Spotify, Deezer ve iTunes gibi müzik platformları sağlam pay kapmışken YouTube’un hamlesi nasıl sonuçlar verecek, bekleyip göreceğiz. Ancak aylık ücretinin diğer platformlara göre daha pahalı olduğunu belirtmekte fayda var. Gerçi sağlanan özelliklerin birçoğu diğer platformlarda bulunmuyor.

30 günlük ücretsiz deneme sürümü de olacak uygulama hakkında daha fazla detay önümüzdeki günlerde paylaşılacak.