Anasayfa Makale Gmail İçin 2 Adımlı Doğrulama Sistemini Kurma

Gmail İçin 2 Adımlı Doğrulama Sistemini Kurma

gmail

Gmail hesabınızı güvenli bir şekilde kullanmak için 2 adımlı doğrulama sisteminin nasıl kurulacağını anlatıyoruz.

Dünyanın en popüler posta servislerinden biri olan Gmail, her ne kadar güvenlik konusunda iyi bir servis olsa da, tam anlamıyla bir koruma sağlamak için 2 adımlı doğrulama sistemini kullanmakta fayda var. Özellikle Gmail hesabınıza birden fazla cihazdan erişiyorsanız, bu doğrulama sistemi daha da önem kazanıyor.

2 adımlı doğrulama sistemini kurmak için ilk olarak sahip olduğunuz Google hesabı ile Gmail’de oturum açın. Ardından sağ üst köşede bulunan çark simgesinden Ayarlar sayfasını açın. Hesaplar ve İçe Aktarma İşlemi sekmesinin altındaki Diğer Google Hesabı ayarları linkine tıklayın. Açılan yeni sayfadaki Güvenlik sekmesini açın ve 2 Adımlı Doğrulama seçeneğinin yanındaki Kur linkine tıklayın.

iki adımlı doğrulama

Karşınıza yeni bir pencere çıkacaktır. Bu ekrandaki Kurulumu başlat seçeneğine tıklayarak kurulumu başlatalım. Sizden Google hesabınıza yeniden giriş yapmanızı isteyecektir. Parolanızı yeniden girerek devam edin. Karşınıza kurtarma seçenekleri ekranı çıkacaktır. Bilgileriniz güncelse kaydedin ve devam edin.

Şimdi sıra asıl kurulumda. Google sizden, hesabınıza bilinmeyen bir sistemden girildiğine onaylamanız için gönderilecek telefon numarasını girmenizi isteyecektir. Telefon numaranızı girin ve Kod gönder seçeneğine tıklayın. Telefonunuza gelen kodu girin ve doğrulayın. Bu işlemden sonra giriş yaptığınız sistem tanınacaktır. İsterseniz Bu bilgisayara güven seçeneğinin yanındaki tiki kaldırarak her girişinizde kod istenmesini sağlayabilirsiniz.

google telefon

Son olarak karşınıza çıkan ekrandaki Onayla seçeneğine tıklayın ve kurulumu tamamlayın. Eğer isterseniz kullandığınız Google uygulamalarının her birine uygulamaya özel şifreler atayarak güvenliklerini sağlayabilirsiniz. Ancak her platform her tür şifrelemeyi desteklemediği için uygulamaya özel şifreler oluştururken, kullandığınız platformun şifreleme desteklerine göz atmanızı öneririz.