Anasayfa Haber Sony Xperia Z3’ün Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Sony Xperia Z3’ün Teknik Özellikleri Sızdırıldı

xperia-z3-banner

Sony’nin yeni amiral gemisine ilişkin ilk bilgiler Asya’dan gelen sızıntılarla ortaya çıktı.

Akıllı telefon rekabetinde, Sony cephesinden de sızıntılar gelmeye başladı. Yaz aylarını Galaxy serisi ve yeni iPhone 6 söylentileri ile geçirdikten sonra diğer firmaların ürünlerinden de haber gelmeye başladı. Önümüzdeki ay itibariyle yeni Galaxy ve iPhone cihazları hakkındaki söylentiler artık son bulacak. Ortalığın yatışmasıyla diğer rakipleri de görebileceğiz.

Xperia serisinin yeni modelini merakla bekliyorduk. İlk söylentiler de Çin’in TENAA merkezinden geldi. TENAA’yı, FCC’nin Çin sürümü olarak düşünebilirsiniz. Yani iletişim ve bağlantı teknolojisi hakkında lisans verip, çalışmalar yapan bir kurum.

Sony L55t ve Sony L55u kod adıyla ortaya çıkan telefonların yeni Xperia Z3 modelleri olduğuna inanılıyor. L55t, GSM/TD-LTE/TD/SCDMA desteği veriyor. L55u bu özelliklerin yanı sıra WCDMA desteği ile birlikte geliyor. Öte yandan diğer sızan teknik bilgilere baktığımızda iki telefonun da birbirinden çok farklı olmadığını görüyoruz.

Sony Xperia Z3 içerisinde 2.5 GHz frekans ayarına sahip dört çekirdekli Snapdragon 801 işlemci olacağı belirtiliyor. Ayrıca cihaz 3 GB RAM kapasitesine sahip. 5.2-inçlik ekranı 1920×1080 çözünürlük sağlayacak. Bu Xperia Z2’nin sağladığı çözünürlükle aynı. Yeni telefonun ekran boyutu da Xperia Z1’den 0.2-inç daha büyük olacak.

xperia-z3

Dahili depolama alanın 16 GB olduğu ama microSD yuvası sayesinde bu kapasitenin 128 GB’a kadar çıkarılabileceği söyleniyor. Elbette diğer Xperia cihazlarında olduğu gibi işletim sistemi olarak Android tercih edilecek. Sürüm olarak ise 4.4 KitKat kullanılacağı düşünülüyor.

Yeni Xperia ile birlikte teknik özelliklerin daha da geliştirileceğini düşünüyorsanız, eldeki bilgileri göz önünde bulundurduğumuzda hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Çünkü şu ana kadar Z1 ve Z2’nin melezi bir akıllı telefonla karşı karşıyayız. Ayrıca arka kameranın 20.7 megapiksel olacağı söyleniyor. Önceki cihazlarda da aynı oran tercih edilmişti. Sanıyoruz ki Sony’nin arka kamera yuvasına yerleştirebileceği en büyük boyutlu kamera sensörü oranı 20.7 megapiksel. Ötesine geçebildiğini henüz göremedik.

Teknoloji devinin yeni amiral gemisinde yenilikçi bir sensör kullanılacağı düşünülmüyor. Şimdilik eldeki bilgilerle de karşılaştırdığımızda bir fitness ya da kalp atışı sensörü bulunmadığını görüyoruz. Ancak Sony’nin akıllı saati Smartwatch 3 önümüzdeki ay görücüye çıkacak. Belki telefonla-saat arasında bağlantı sağlayacak yeni bir sensör yerleştirilebilir.

Beyaz, Siyah ve Altın renk seçenekleri ile piyasaya sunulacağı söyleniyor. TENAA’dan çıkan sızıntılar şimdilik bunlar. Sony, önümüzdeki aylarda düzenlenecek IFA 2014’e konuşmacı olarak katılacak. Bu fuar sırasında belki Xperia Z3 hakkında yeni bilgilere ulaşabiliriz.