Anasayfa Makale 2015’te Beklediğimiz 10 Konsol Oyunu

2015’te Beklediğimiz 10 Konsol Oyunu

next gen

Birbirinden heyecan verici bu oyunları oynamak için 2015 yılını beklememiz gerekecek.

2014 yılı, her ne kadar oyun piyasasının en parlak yılı olmasa da, yeterli düzeyde oyun ve içerikle geldi. Sene sonu gelirken bazı oyunların ertelenmesi ise oyuncuları üzdü. 2015’in yaklaşması ise gelecek yıl çıkacak olan oyunları bekleyenler için teselli edici bir etken oldu. Listemizde, bu yıl içinde göremeyeceğimiz ancak önümüzdeki yıldan itibaren piyasaya sürülecek en heyecan verici konsol oyunlarını göreceksiniz.

Halo 5: Guardians

halo 5

Master Chief’in hikayesine Halo 4’te kaldığımız yerden devam edeceğimiz Halo 5: Guardians için henüz tam bir çıkış tarihi verilmese de, oyunun 2015’te piyasaya sürüleceği biliniyor. Halo 5: Guardians, Xbox One’a özel olarak 1080p/60fps özellikleriyle karşımıza çıkacak. Ayrıca oyunun hikayesini desteklemek için Steven Spielberg tarafından bir TV serisinin de çekileceğini belirtelim.

Kingdom Hearts 3

KingdomHearts3-5

Playstation markasının en önemli exclusive serilerinden biri olan Kingdom Hearts’ın devam oyunu, PS’ye özgülüğünü kaybedip PS4 ve Xbox One için piyasaya sürülecek. Yeniden Sora karakteriyle hikayesine katılacağımız KH3’te, önceki oyunlardan aşina olduğumuz üzere Disney karakterleri de yer alacak. Dream Drop Distance’da kaldığımız yerden devam edeceğimiz KH3 için resmi bir çıkış tarihi belirtilmedi. Ancak oyunun 2015’te piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Final Fantasy XV

ff xv

İlk olarak E3 2006’da Final Fantasy Versus XIII olarak tanıtılan, ardından E3 2013’te ismi Final Fantasy XV’e çevrilen en son FF oyununda, Noctis isimli genç bir prensi ve yol arkadaşlarını kontrol edeceğiz. Önceki Final Fantasy oyunlarına göre çok daha akıcı ve hızlı bir savaş sistemi ile karşımıza çıkacak olan bu FF XV ile birlikte Fabula Nova Crystallis serisi de sona erecek. Oyunun çıkış tarihinin 2015 olması bekleniyor.

The Order 1886

the orede 1886

2014’ün sonlarına doğru çıkmasını beklediğimiz ancak 2015’in Şubat ayına ertelenen The Order 1886, karşımıza PS4 exclusive oyunu olarak çıkacak. Görsellik ve atmosfer açısından büyük yenilikler vadeden The Order 1886’da alternatif bir evrendeki Londra’yı ziyaret edeceğiz. Bir grup şövalyenin insanları mutant canavarlardan korumaya çalışması gibi ilginç bir hikayeye sahip olan The Order 1886, her PS4 sahibinin aklında bulundurması gereken bir oyun.

Quantum Break

quantum break

Listemizdeki bir başka Xbox One exclusive oyunu olan Quantum Break, Max Payne ve Alan Wake gibi başarılı serilerin yaratıcısı Remedy’nin ellerinden çıkacak. Stüdyonun açıklamasına göre güçlü bir hikayeye sahip olacak olan Quantum Break’te karakterimiz zamanı bükebilen biri olacak. Aynı Halo 5’te olduğu gibi Quantum Break için de bir TV serisi yolda. Oyun için 2015 yılı işaret edilse de henüz kesin bir çıkış tarihi yok.

No Man’s Sky

no mans sky

Son günlerde adından sıkça söz ettiren No Man’s Sky, listemizdeki en heyecan verici oyunlardan biri olsa gerek. Hello Games tarafından geliştirilen No Man’s Sky PS4’e özel olarak piyasaya sürülecek. Gezegenler arası neredeyse sınırsız keşif imkanı sunan oyunun bütün gezegenlerini gezmek ise, geliştiricilerin belirttiğine göre milyarlarca yıl sürecek! Oyun için tam bir çıkış tarihi mevcut değil ancak 2015’te çıkacağı biliniyor.

Hellblade

hellblade

Bir başka PS4’e özel oyun olan Hellblade, Heavenly Sword ve DMC – Devil May Cry gibi başarılı aksiyon oyunlarının geliştiricisi Ninja Theory tarafından geliştiriliyor. Henüz hikaye açısından yeterli bilgiye sahip olmasak da, vadedilen hızlı oynanış bile oyunu bekleme listesine almamıza yetiyor. Hellblade 2015 yılı içerisinde PS4’lere konuk olacak.

Scalebound

scalebound

Scalebound, Bayonetta gibi bir hack’n slash başyapıtının mimarı olan Platinum Games’ten Xbox One’a özel olarak geliyor. Projenin başında ise ilk Devil May Cry’ın yapımcısı Hideki Kamiya bulunuyor. Bu nedenler Scalebound’a heyecanlanmak için fazlasıyla yeterli. Hikaye olarak devasa ejderlerin hüküm sürdüğü bir dünyada hayatta kalmaya çalışan bir gence şahit olduğumuz Scalebound için maalesef kesin bir çıkış tarihi bulunmuyor.

The Legend of Zelda

the legend of zelda wii u

Nintendo’nun efsanevi serisi The Legend of Zelda’nın HD dünyasında tam anlamıyla adım atacağı yeni Zelda oyununu heyecanla beklemek için oldukça fazla sebep var. Wii U’ya özel olarak piyasaya sürülecek olan yeni Zelda oyunu, oyunculara oldukça fazla özgürlük sunacak. Hatta söylentilere göre Skyrim tarzı bir açık dünya oynanışı işlenecek. Görsel açıdan muazzam görünen yeni Zelda oyunun çıkış tarihi olarak 2015 gösteriliyor.

Mario Maker

mario maker

İsminden de anlaşılacağı gibi, oyunculara kendi Mario bölümlerini tasarlamasına olanak sağlayacak olan Mario Maker, listemizdeki en ilginç oyunlardan biri. Wii U’nun tablet gamepad’inin yardımıyla detaylı bir şekilde kendi Mario dünyalarınızı tasarlayabileceksiniz. Üstelik 8-bit ve Super Mario grafikleri arasında geçiş yapmak da mümkün olacak. Oyunun 2015’te piyasaya sürülmesi bekleniyor.