Anasayfa Haber Bülten ASUS, RT-AC87U Kablosuz Router’ı Tanıttı!

ASUS, RT-AC87U Kablosuz Router’ı Tanıttı!

Çok kullanıcılı MIMO ve evrensel hüzmeleme teknolojisiyle toplam 2334Mbit/s hızın yanı sıra geniş bir kapsama alanı sunan dünyanın ilk 4×4 802.11ac Wi-Fi router’ı tanıtıldı.

ASUS, dört iletici, dört alıcı (4×4) anten yapılandırmasına sahip, dünyanın ilk AC2400 sınıfı çift bant 802.11ac kablosuz router’ı RT-AC87U‘yu tanıttı. Muhteşem bir tasarıma sahip kullanımı kolay router, aynı zamanda çok kullanıcılı MIMO (MU-MIMO) teknolojisini dünyada ilk kullanan router. ASUS AiRadar evrensel hüzmeleme teknolojisi, uyarlanabilir QoS (Quality of Service) ve Trend Micro güvenlik içeren AiProtection ile donatılan RT-AC87U, günümüzde birden fazla cihazın yer aldığı evlere olağanüstü performans ve kapsama alanı sunması için uzmanlar tarafından özel olarak geliştirildi. Cihaz, kablolu Gigabit Ethernet’ten daha hızlı 5GHz ve sınıfında öncü 2.4GHz hızlarının yanı sıra birden fazla katta güvenilir kapsama alanı sunuyor. RT-AC87U, ev ağları birden fazla cihazla meşgul olan kullanıcılar için maksimum kapsama alanı, ışık hızında performans, kaya gibi sağlam kararlılık ve rahatlık sağlıyor.

Kabloludan hızlı, gelişmiş kablosuz teknolojisi

AC2400 sınıfı RT-AC87U, 5GHz frekansında kablolu Gigabit Ethernet’ten daha yüksek olan 1734Mbit/s 802.11ac hız sunuyor ve ASUS PCE-AC681 gibi uyumlu cihazlarda 802.11n 2.4GHz performansını 450Mbit/s’den 600Mbit/s’ye çıkarmak için Broadcom TurboQAM kullanıyor. Bu sayede RT-AC87U’nun maksimum eş zamanlı veri aktarım hızı 2334Mbit/s’ye ulaşıyor.

Maksimum kapsama alanı, sıfır ölü nokta

Akıllı telefonlar, tabletler, laptoplar, akıllı televizyonlar ve Wi-Fi bağlantısına sahip diğer cihazlardaki müthiş büyüme, modern bir evdeki kablosuz bant genişliğinin birçok cihaz arasında paylaşılmak zorunda kalınmasına yol açıyor. Standart router’larda bağlı cihaz sayısı arttıkça ağda aşırı yük oluştuğundan kararlılık azalıyor, gecikmeler ve yavaşlamalar baş gösteriyor. RT-AC87U, bu sorunları çözmek için dört yüksek performanslı anten, dört ayrı uzamsal veri akışı, ASUS AiRadar, MU-MIMO ve uyarlanabilir QoS teknolojilerinden yararlanıyor. 4×4 antenler kapsama alanını standart 3×3 modellere kıyasla %33 arttırdıklarından RT-AC87U 465m2’ye varan bir alanı rahatlıkla kapsıyor, çekmeyen ‘ölü noktalar’ı ortadan kaldırıyor ve çok katlı yapılar için ideal çözüm sunuyor.

İki adet çift çekirdekli işlemci ile üstün performans

asus-router-2

RT-AC87U’nun kalbinde yer alan Quantenna çip üzerinde sistem (SoC), kendine ait çift çekirdekli işlemci ile 802.11ac Wi-Fi’yla ilgili tüm işlemleri idare edebiliyor. Bu sayede RT-AC87U’nun yükü azalan 1GHz’lik çift çekirdekli işlemcisi, medya akışı gibi işlemci gücü tüketen diğer sistem görevlerini çok daha verimli bir biçimde yerine getirebiliyor. Sonuç olarak bağlı cihazlardan aynı anda gelen tüm talepleri rahatlıkla karşılıyor; üstün çoklu görev yeteneğinin yanı sıra ağ ve USB depolama performansı da artmış oluyor.

Üç kablolu ve iki kablosuz bağlantıya sahip bilgisayar ile oluşturulan çok istemcili meşgul bir ağ simülasyonu içeren testlerimizde, RT-AC87U 1.2GHz çift çekirdekli işlemciye2 sahip standart bir router’dan %50 daha fazla toplam işlem hacmi (2.4GHz, 5GHz ve NAT performanslarının toplamı) sundu. Wi-Fi üzerinden USB dosya aktarımı da önemli ölçüde hızlanıyor; SuperSpeed USB 3.0 cihazlar ile 802.11ac Wi-Fi üzerinden dosya alıp gönderirken RT-AC87U, 1.2GHz çift çekirdekli işlemciye3 kıyasla iki kat daha hızlı performans gösteriyor.

Tüm cihazlar için en iyi Internet deneyimi

AiRadar, optimum çekim gücünü sağlamak için cihazların konumlarını algılayarak kablosuz sinyalini onlara odaklayan evrensel hüzmeleme teknolojisinden yararlanıyor. Üstelik bu özellik önceki nesil Wi-Fi cihazları ile de çalışıyor. Geleceğe yönelik uyumluluğa sahip devrim niteliğindeki MU-MIMO teknolojisi ise her bir cihazın sıralı veri iletimi için beklemek zorunda kaldığı tek kullanıcılı standart MIMO’ların aksine RT-AC87U’nun aynı anda birden fazla MU-MIMO uyumlu istemciye her bir cihazın maksimum hızında bağlanabilmesini sağlıyor. Böylece kullanıcılar MU-MIMO uyumlu cihazlar ekledikçe router’ın kapasitesi de artarak tüm kullanıcılara mümkün olan en iyi Internet deneyimini4 sunuyor.

Uyarlanabilir QoS ise cihazlara ve uygulamalara otomatik olarak öncelik atayan ve mevcut bant genişliğini ihtiyaç duyulduğu biçimde bölüştüren akıllı bir özellik. Uyarlanabilir QoS ile HD videoları sorunsuz izlemek, çevrimiçi oyunları gecikmesiz oynamak, net VoIP görüşmeler yapmak ve Internet’te kesintisiz gezinmek mümkün.

AiProtection ve Trend Micro güvenlik ile içiniz rahat olacak

Ev ağlarının giderek artan karmaşıklığı ve çeşitliliği ile ağ bazında etkin güvenlik sağlamanın zorluğunu dikkate alan RT-AC87U, özel Trend Micro teknolojisini de içeren yeni AiProtection özelliğini sunar. Bu özellik, Internet’e gönül rahatlığıyla girmenizi sağlayan önleme, koruma ve risk azaltmadan oluşan üç ayaklı bir güvenlik yaklaşımına sahip. Son teknoloji ürünü koruma özelliği, kullanıcıları ve bağlı cihazları kötü amaçlı yazılım ve siteler ile diğer siber tehditlerden korurken kullanıcı gizliliğini muhafaza eder ve ağın güvenlik durumunu devamlı kontrol eder. Etkilenen bir cihaz ya da güvenli olmayan parolalar gibi diğer potansiyel güvenlik sorunları olduğunda uyarılar görüntülenir.

Bütün bu özellikleri ASUS RT-AC87U Router İncelemesinde bulabilirsiniz…