Anasayfa Oyun Minecraft İçin Tavşan Güncellemesi Zamanı

Minecraft İçin Tavşan Güncellemesi Zamanı

minecraft-tavsan

Minecraft’ın 1.8 sürümü birçok yenilik ile beraber tavşanları da oyuna dahil ediyor.

Minecraft’a uzun zamandır bir güncelleme gelmiyordu. Ağustos ayının başında 1.8 hakkında ilk bilgiler ortaya çıkmıştı. Bu hafta itibariyle de Snapshot sürümü indirilebilir hale getirildi. The Bountiful Update isimine sahip olan güncellemenin oyuna pek fazla katkısı yok. Güncelleme oldukça ufak çaplı. Ancak yeni yaratıklar ve hayvanlar içeriyor.

Oyuna denizaltı yaşamını zenginleştirilecek eklemeler yapılıyor. Neredeyse ilk ahtapotun eklenmesinden bu yana denizaltı yaşamına ilişkin bir yenilik görmemiştik. Ocean Monument adı verilen yapılar, 1.8 güncellemesi ile oyuna eklenecek. Oyuncular denizaltındaki bu tapınağa girerek, içerisindeki hazineye ulaşabilecekler. Ancak tapınağın içerisinde ve etrafında Guardian adı verilen yaratıklar olacak. Bu yaratıklardan Prismarine Shard  ve Crystal adı verilen bir eşyalar düşecek. Eşyalarla ile Prismarine serisine ait 4 farklı blok oluşturabileceksiniz.

Armor Stand ile zırhlarınızı sandıklarda saklama derdine son verilecek. İstediğiniz zırhları bu ayaklığın üzerine yerleştirerek sergileme imkanına kavuşuyorsunuz.

minecraft-ayaklik

Hayvan eklentilerine gelirsek. Artık koyunlardan da et düşmeye başlayacak. Raw Mutton sayesinde karnınızı doyurabileceksiniz. Güncellemenin en ilgi çekici kısmı ise tavşanlar. Birbirinden farklı renklere sahip olacak tavşanlardan et ve deri düşecek. Tavşanların kendilerine has sesleri olacak. Ayrıca tavşan ayağı ile Potion of Leaping adı verilen yeni bir iksir yapma fırsatı da sunuluyor. Bu iksiri içen oyuncu daha yüksek mesafelere zıplayabilecek.

Mojang, tavşanlar için güzel bir göndermede bulunmuş. Monty Python and the Holy Grail filmini izleyenlerin hatırlayacağı Killer Rabbit of Caerbannog isimli cani tavşan oyuna eklenecek. Belli bir şans oranı ile oyuncuların karşısına çıkacak olan bu tavşanı kesmek, hiç de kolay olmayacakmış.

Killer Rabbit of Caerbannog

Güncellemenin tüm detaylarını resmi wiki sayfasından inceleyebilirsiniz. The Bountiful Update bunların yanı sıra birçok hatayı (Bug) gideriyor. Güncelleme 2 Eylül tarihinde tam sürüm olarak oyunculara sunulacak.