Anasayfa Makale Mağazadaki En İyi 9 Chrome Uygulaması

Mağazadaki En İyi 9 Chrome Uygulaması

Chrome Web Store'da Offline olarak çalışan uygulamalardan bir kaçı.
Chrome Web Store'da Offline olarak çalışan uygulamalardan bir kaçı.

Chrome Web Store'da Offline olarak çalışan uygulamalardan bir kaçı.

İnternet tarayıcısı denince akla ilk gelen isimlerden Chrome’un kendi mağazasında uygulamaları da bulunuyor. İşte bu uygulamalardan en iyi 9 tanesi…

1. Google Drive

Google Drive

Google Drive, Chrome’un tartışmasız atardamarlarından biri. Aynı durum, herhangi bir Chromebook sistemi için de söz konusu.

Google Drive aslında internetteki neredeyse her kullanıcıya tanıdık bir uygulama. Çünkü kendisi en kullanışlı ve yararlı web servislerinden biri. 15 GB kapasitesine kadar dosyalarınızı ücretsiz bir şekilde orada depolayabiliyorsunuz, daha fazlasını isterseniz de Google size ödeme seçeneklerini sunuyor. Arayüz içerisinde döküman oluşturma ve düzenleme yapabiliyorsunuz. Servis, kelime işlemci dosyalarını, sunum dosyalarını ve hatta çizimleri dahi destekliyor.

Bu sizin için yeterli değilse, Google Drive’a farklı uygulamaları bağlayabiliyorsunuz. Örneğin AutoCAD araçları, fotoğraf ve video düzenleyicileri, Gantt grafikleri ve daha fazlası.

2. Evernote Web

Evernote Web

Google Drive dosyalarınızı saklarken, Evernote Web de her şeyi düzende tutuyor. Bir taslak ya da konu hakkında bir defter oluşturuyor ve içerisinde not tutuyorsunuz. Notlarınız herhangi bir şey olabilir. Yazı karalamaları, fotoğraflar, pdf dosyaları, web sayfaları vb.

Her şeyden iyisi ise Evernote size notlarınızı araçlara entegre etme imkanı sunuyor. Bir Evernote eklentisi sayesinde tarayıcıdan bağlantı adreslerini direkt olarak alabiliyorsunuz. Dahası ise bir rastgele e-posta adresiyle birlikte hangi e-posta sağlayıcısını kullanıyorsanız kullanın, direkt olarak Evernote’dan notlarınızı iletebiliyorsunuz. Temel servisler için ücretsiz olan Evernote’tan daha fazlasını istediğinizde aylık 5 dolar ödemeniz gerekiyor.

3. Lucidchart Diagrams

Lucidchart Diagrams

Algoritmalar, akış şemaları, şemalar ve diğer veri görselleştirme işlemlerini yapabildiğiniz bu uygulama, sizi Microsoft Visio programı için 600$ harcamaktan kurtarıyor.

Lucidchart uygulamasında bütün şema temellerinin ücretsiz olmasının yanı sıra, işi daha da büyütmek ve zihin haritalarıve daha fazlası gibi daha da karmaşık şemalar oluşturmak isteyen kullanıcılar için ayda birkaç dolarlık bir ücret ile bu da sağlanabiliyor. Karmaşık grafiklerde sistem üzerinde farklı kullanıcılarla yardımlaşıp işbirliği yapabiliyor ve biten projelerinizi sosyal ağlarda paylaşabiliyorsunuz.

4. Google Keep

Google Keep

Evernote büyük çerçevede sizin en sadık organizatörünüz olsa da, küçük, az bilinen ve ücretsiz olan Google Keep de gayet işe yarar bir uygulama. Normalde göze batmayan ve küçük not kağıtlarına yazacağınız ve sonra da muhtemelen kaybedeceğiniz şeyler için Google Keep kullanışlı bir uygulama olarak karşınıza çıkıyor.

Bu servis kullanıcılara basit metin notları ya da listeler oluşturabilmeyi sunuyor. Notlara görüntü ve hatırlatıcı ekleyebiliyorsunuz.

5. Insightly

Insightly

Müşterilerinizi ve projelerinizi izlemek için en kullanışlı uygulamardan biri Insightly. Bu uygulamada müşterilerinize ve projelerinize özel sekmeler oluşturabilir ve bu sekmeleri bütün önemli bilgilerle doldurabilirsiniz. Daha sonra da sisteme kullanıcı ekleyerek bu kullanıcılara yetkiler ve atamalar yapabilirsiniz. Insightly, Evernote da dahil olmak üzere çoğu üçüncü parti uygulama ile entegredir.

Temel ve ücretsiz olan sürüm üç kişiliktir, daha fazlasını istediğinizde ise aylık 49 dolar karşılığında 15 kullanıcıya kadar çoğalabiliyor ve daha fazla alana sahip oluyorsunuz.

6. HelloSign

HelloSign

Günümüz teknolojisinde ve yaşam koşullarında elektronik imza da bir hayli önemli olmaya başladı. Elektronik imza servisi veren uygulamalar da gün geçtikçe daha popüler ve inanılmaz derecede kullanışlı oluyorlar. HelloSign uygulamasının Chrome ile olan entegrasyonu sayesinde de Google hesabınızla kimliğinizi doğrulayabiliyorsunuz.

Elektronik imzalama sistemlerinin çoğu özelliğine sahip olan uygulama, bir imza gerekli olduğunda dökümanları sürükleyip bırakmanız halinde işlemleri hallediyor. İmza alanı için yeri özelleştirebileceğiniz ve dökümanları birçok kişiye gönderebileceğiniz bu uygulama üç imza için ücretsiz. Ancak daha fazlası için ayda kullanıcı başına 12 dolar ödenmesi gerekiyor.

7. UberConference

UberConference

Her profesyonel, hayatının önemli bir bölümünü konferans konuşmalarıyla geçirir. UberConference sayesinde ise bu konferans anlarını daha yararlı bir şekilde değerlendirebiliyorsunuz.

UberConference, çağrı yönetimi sistemini Chrome’a entegre edebilen bir uygulama. Dahası uygulamada kendi konferansınızı oluşturabilmeniz ve yönetebilmeniz, sosyal medya ile entegre çalışma ve kimin ne zaman konuştuğunu anlayabilmek için görsel düzenleme yapabilme imkanı da var.

Temel servis diğerlerinde de olduğu gibi ücretsiz. Aylık 10 dolar ödediğinizde daha büyük konferanslar yapabiliyor, yerel bir telefon numarasına sahip oluyor ve üstelik arayana çağrı bekleme sırasında seçtiğiniz bir müziği dinletebiliyorsunuz (Çalarken Dinlet gibi).

8. WordPress

WordPress

İsim tabii ki yabancı gelmemiş olmalı. WordPress, dünyanın en büyük hazır blog sistemi. İster kendi sitenize kurabilir isterseniz de hazır ve ücretsiz blog servisinden yararlanabilirsiniz. WordPress’in Chrome uygulaması ise tüm WordPress bloglarınızı bir yerde toplayabilmenize olanak sağlıyor.

Uygulama içerisindeki yönetim sayfasında bloga son girdiğiniz içerikleri ve yorumları görebiliyor ve düzenleyebiliyorsunuz. Ayrıca takip ettiğiniz tüm blogları ve şimdiye kadar yapmış olduğunuz tüm yorumları bir yerde toplayan uygulama, size daha kolay bir okuma deneyimi sunuyor. Uygulama içerisinden isterseniz blogunuz için yeni gönderi de oluşturabiliyorsunuz.

9. Toast Invoicing and Time Tracking

Toast Invoicing and Time Tracking

Bütün serbest çalışanların ortak sorunlarından biri yaptıkları işin geçmişini unutmak ya da işi takip edememektir. Takip edememe olayına geç yatan ücretler, fatura tarihleri gibi şeyler de dahil.

Toast uygulaması sayesinde büyün bu düzenleme mevzusu kapanıyor, çünkü uygulama sizin yerinize her şeyi çok basit bir arayüzle kolaylaştırıp düzenliyor. Hesap oluşturma, fatura yazma ve teslim etme ve finansal durumunuzun nasıl olduğunu görebilme gibi özellikler sayesinde işinizi kolaylıkla kontrol edebileceksiniz.

Başlangıçta ücretsiz olan uygulama, eğer üçten fazla müşteriniz varsa aylık 10$ ya da 20$ fiyatındaki paketlerle kullanılabiliyor.