Anasayfa Haber BlackBerry Passport’un Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı

BlackBerry Passport’un Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı

Blackberry-passport

Anlaşılan o ki, BlackBerry telefon pazarından kolay kolay çekilmeyecek. Firmanın yeni telefonuna ilişkin ilk teknik detaylar ortaya çıktı.

BlackBerry oldukça zor zamanlardan geçiyor. Son 2 yılda düşen gelirler, firmanın işlerini de sıkıntıya sokuyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde piyasaya sürülen  BlackBerry 10 ile eski günlerine dönmek isteyen firma başarılı olamamıştı. BlackBerry’nin yeni bir hamle peşinde olduğu biliniyordu. Uzun zamandır BB markası altında çıkacak telefonun söylentileri de devam ediyordu.

CEO John Chen, işleri yoluna koymak için fazlasıyla çalışıyor. Bu yüzden BlackBerry Passport’un kurtuluşları olduğuna inanıyor. Passport, firmanın ilk yüksek performans sergileyen cihazı olacak. Piyasadaki diğer amiral gemisi sınıfı telefonlarla rekabet etmek için böyle bir telefonu daha öncesinde inşa etmiş olmaları gerekiyordu. Şimdi ise BlackBerry Passport hakkında ilk teknik bilgiler ortaya çıkarıldı.

BlackBerry Passport, firmanın alameti farikası olan QWERTY klavyeye sahip olarak piyasaya sürülecek. İçerisindeki güçlü donanım yüzünden boyutlarında da artış olan telefonun, klavye boyutunun da bir hayli büyüyeceği ortaya çıktı.

Telefonun içerisinde 2.2 GHz frekans ayarına sahip dört çekirdekli Snapdragon 800 yonga var. Passport 3 GB RAM kapasitesi ve 32 GB dahili depolama alanı ile desteklenmiş. 13 megapiksellik arka kamerası OIS teknolojisi desteği veriyor. Ön tarafında ise 2 megapiksellik bir kamera mevcut.

Dediğimiz gibi telefon biraz büyük ve kaba olacak. Batarya tercihi de 3.450 mAh olarak belirlenmiş. Tasarım olarak daha köşeli ve kare bir hava alan telefonun ekranını da büyütmüşler. 4.5-inçlik ekran 1440×1440 çözünürlük sağlıyor. 453 ppi seviyesindeki ekranın, kullanıcıya fazlasıyla görüntü performansı sergileyeceğini düşünebiliriz.

Firma BlackBerry 10 ile Android ve iOS pazarından pay kopartmak istemişti. Ancak BlackBerry Passport ile farklı bir strateji izleniyor. Yeni amiral gemisi ile daha önce BlackBerry tercih etmemiş kullanıcıların ilgisini çekmek istiyorlar.

Bakalım bu konuda başarılı olabilecekler mi? Cihazın çıkış tarihi ya da fiyatı hakkında ise henüz bir bilgi yok.