Anasayfa Haber Nexus X Gizlice Çıkacak!

Nexus X Gizlice Çıkacak!

Nexus-X

Google’ın Nexus ismiyle yaşadığı sorunlar, ürünlere de yansıyor.

Motorola tarafından Google için geliştirilmekte olan yeni nesil Nexus telefon, pek fazla duyurulmadan gizlice piyasaya sürülecek. Bu serideki altıncı cihaz olduğundan piyasada Nexus 6 olarak anılan bu yeni telefon, büyük ihtimalle Nexus X adıyla satışa sunulacak. Nexus X tahminen Motorola’nın Moto S modeli temel alınarak geliştiriliyor.

Telefonun 2K çözünürlükte ve 5,9 inçlik bir ekrana sahip olacağı öngörülüyor. İşlemci olarak Snapdragon 805 kullanılabilir, bu işlemci 2,7 GHz hızında çalışıyor. Kameranın ise 13 MP olacağı ve optik imaj stabilizasyonu teknolojisiyle donanacağı tahmin ediliyor.

Google’ın bu telefonu Nexus 6 olarak değil de, Nexus X olarak adlandırmasının ardında ise, ünlü bilim-kurgu yazarı Philip K. Dick’in varisleriyle yaşanan isim hakkı tartışmaları var. Ünlü yazarın Do Androids Dream Of Electric Sheep? adlı hikayesi dünya çapında ün kazanmış eserlerinden biriydi. Hatta Blade Runner filmine de doğrudan esin kaynağı olmuştu.

Bu hikayede Nexus 6 adında bir android başrolü oynuyordu. Google’ın hem Android, hem de Nexus isimlerini bir arada kullanması, üzerine bir de Nexus 6 adlı cihaz çıkaracağı söylentileri, Dick’in varislerinin öfkesini çekmişti. Google’ın doğrudan dava yememek için Nexus 6 adından vaz geçmeyi tercih ettiği tahmin ediliyor. Cihazın tahminen Ekim sonunda satışta olması bekleniyor.