Anasayfa Oyun Age of Empires: Castle Siege İle Kuşatmaya Hazır mısınız?

Age of Empires: Castle Siege İle Kuşatmaya Hazır mısınız?

age_of_empires_castle_siege

Microsoft Studios, sadece Windows 8 platformu için geliştirdiği AoE: Castle Siege hakkında yeni bilgiler yayınladı.

Age of Empires çılgınlığı yeni bir oyun ile devam ediyor. Microsoft Studios tarafından geliştirilen iki efsane Age of Empires oyunu, Valve desteği ile güncellenip yeniden piyasaya sürülmüştü. Age of Empires: II ve Age of Mythology, bugünlerde en çok oynanan strateji oyunlarından sadece ikisi. Hazır AoE serisine ilgi bu kadar yüksekken, Microsoft Studios yeni bir oyunla sahneye çıkacağını duyurdu.

İnternet tarayıcısı üzerinden takip edilebilen strateji oyunlarını andıran Age of Empires: Castle Siege ile hem oyunculara hem de bilgisayara karşı mücadele verebileceksiniz. Oyuncular kendi krallıklarını kurup, büyümeye çalışacaklar. Bu sırada düşmanlarından gelebilecek olan saldırılara karşı da savunmalarını güçlendirmeleri gerekiyor.

Castle Siege, Windows 8 desteği veren PC, tablet ve akıllı telefonlarda oynanabilecek. Dokunmatik ekran desteği ile birlikte gelen Castle Siege, çapraz platform özelliği de sağlıyor. Yani telefondan başladığınız oyunu, eve geçince masaüstü bilgisayarınızdan da oynayabileceksiniz.

Oyun piyasaya çıktığında 6 farklı uygarlık olacağı belirtiliyor. Klasik AoE oyunlarında olduğu gibi bu uygarlıkların her birinin kendisine has üniteleri, binaları ve görevleri olacak. Ayrıca Marienburg Kuşatması ve İstanbul’un Fethi gibi 10 adet tarihi görevi yapma şansı da tanınacak.

Age of Empires: Castle Siege, önümüzdeki ay içerisinde Windows 8 mağazasında kullanıcılarla buluşacak. Oyunun ücretli mi yoksa ücretsiz mi olacağına dair bir bilgi yok. Yüksek ihtimalle oyunun ücretsiz olacağı ve oyun içi para kullanılacağı düşünülüyor.