Anasayfa Haber Disney, İnsansız Hava Aracı Patenti Peşinde!

Disney, İnsansız Hava Aracı Patenti Peşinde!

disney-logo

Disney, kukla şovlarında kullanılmak üzere insansız hava aracı patentleri satın alıyor.

Konu kukla şovları olduğu zaman bunu Disney’den daha iyi başaran başka bir firma yok. Farklı alanlardaki birçok farklı projesi ile adından sıkça söz ettiren Disney, kukla şovlarını geliştirmek için yeni bir yol keşfetti.

Disney, gelecek yıllarda düzenlenecek kukla şovlarında kullanılmak üzere insansız hava araçlarının patentleriyle ilgileniyor. Şimdiden bir kaç patentin içeriği hakkında bilgiler sızdırıldı. Disney bu İHA’ları eğlence amaçlı kullanmak istiyor.

disney-patent

Her boyuttan kukla ile uyumlu olarak çalışacak İHA’lar ilk olarak, Disney’in Magical Kingdom oyununda kullanılacak. En azından ortaya çıkan söylentiler bunu işaret ediyor. Öte yandan bir soru daha var: Disney, bu projeyi ne zaman hayata geçirecek? Çünkü İHA’lar konusunda halen bazı yasa açıkları var. Ordu dışında kullanılacağı zaman özel izinlerin alınması gerekiyor.

Örneğin, ünlü alışveriş sitesi Amazon.com, yakın mesafe kargo işlemlerini İHA’lar ile yapmayı planlıyor. Öte yandan bunun için konulmuş bir havacılık kuralı yok. Disney’in eğlence amaçlı İHA kullanımı için yasa başvurusunda bulunması gerekiyor.

Yani yakın bir zaman içerisinde Disney markalı İHA’ları görmeyeceğiz.