Anasayfa Haber PS Vita İçin Bir Sürü Yeni Özellik Duyuruldu!

PS Vita İçin Bir Sürü Yeni Özellik Duyuruldu!

PS Vita kullanıcıları, PlayStation 4 üzerinden yayın yapan oyuncuları izleyebilecek.

Başkalarının oyunlarını izlemek artık bir sosyal medya trendi haline geldi. YouTube, Twitch derken birçok ünlü yayıncı ortaya çıkmaya başladı. Haliyle teknoloji devleri de bu açık pazardan pay kapmak istiyor. Bunlardan biri de Sony firması.

Sony, PlayStation 4 ile birlikte Twitch üzerinden yayın desteği sunmaya başladı. Haliyle Twitch üzerinde PS4 yayınları da artış gösterdi. Sony, bu yayınların takibini daha geniş kitlelere sunmak için yeni bir duyuru yaptı.

PS Vita kullanıcıları da artık PS4 üzerinden yayın yapan oyuncularını takip edebilecek. Bunun için Live From Playstation isimli bir platform kullanılacak. Yani Sony, kendi yayın ağını oluşturmayı amaçlıyor. Tabi bu uygulama henüz hayata geçirilmedi. Test çalışmaları devam ediyor. Çıkış tarihi konusunda da bir açıklama yapılmadı.

ps-vita-pembe

Öte yandan yeni PS Vita’nın duyurusu da yapıldı. Teknik özellik bakımından değişiklik göstermeyen yeni mobil konsolun rengi fazlasıyla ilgi çekici. Pembe-beyaz tasarıma sahip olan yeni PS Vita, kadın oyuncuları hedef alıyor.

PS Vita kullanıcıları 3.30 güncellemesi ile birlikte ana sayfaları üzerinde de değişiklik yapabilecek. Anlaşılan, Sony mobil oyun konsolunu unutmamış. Japon teknoloji devi, Vita ve PS4’ü de tek bir platform altında toplamaya çalışıyor olabilir.