Anasayfa Haber iPhone 6 İle Hesap Ödemek Mümkün Olacak!

iPhone 6 İle Hesap Ödemek Mümkün Olacak!

Apple’ın cep telefonlarını kredi kartına dönüştürme çalışmaları adım adım sonuca yaklaşıyor.

Apple ve Google gibi firmalar bir süredir mobil cihazların aynı zamanda kredi kartı gibi çalışabilmesi için çeşitli geliştirmeler yapıyorlar. Google Wallet uygulaması bir süredir mevcut, ancak pek yaygın olarak kullanılmıyor. Apple ise benzer bir sistem üzerinde uzun zamandır çalışıyor ve eğer söylentiler doğru çıkarsa, iPhone 6 ile birlikte bu sistemi adım adım hayata geçirebilir.

Bu çalışmalar doğrultusunda Apple ile Visa, MasterCard ve American Express arasında bir anlaşmaya varıldığı söyleniyor. Bu büyük kredi kuruluşları aldıkları bir karar uyarınca, 22015 itibariyle sadece klasik manyetik kredi kartlarını değil, diğer elektronik ödeme yöntemlerini de kabul etmeye başlayacaklar. Tabii durum hep böyle değildi, ancak geçen yıllar içinde yapılan çeşitli girişimler bu kuruluşların fikir değiştirmesine sebep oldu. Elektronik ödeme yöntemlerinin kendi kontrolleri dışında yayılması ihtimali ortaya çıkınca, kredi ve bankacılık kuruluşları klasik yöntemlerde ısrar etmekten vazgeçmeye başladılar.

Apple’ın bu kuruluşlarla anlaşmaya varması uzun vadede Google Wallet benzeri uygulamaların da yaygınlaşmasına sebep olacaktır. Apple’ın yeni iPhone 6 ile birlikte bu sistemi en azından ABD üzerinde kullanıma geçireceği söyleniyor. iPhone 6 üzerindeki NFC yongası sayesinde cihaz sahipleri kredi kartı okuyucu cihazlarla iletişime geçerek ödeme yapabilecekler.

Öte yandan bu konudaki güvenlik protokollerinin henüz olgun olmadıkları da bilinen bir gerçek. Buna bir de Apple’ın geçtiğimiz günlerde yaşadığı iCloud’un hacklenmesi skandalı eklendiğinde, kullanıcıların bu girişime ne kadar güvenecekleri sorulabilir. Hatırlarsanız Apple kullanan pek çok Hollywood ünlüsünün iCloud hesaplarına izinsiz giriş yapılmış, hayli özel foto ve videoları internete düşmüştü. Bu olaydan sonra Jennifer Lawrance ya da Kate Upton gibi isimler, Apple’ın güvenlik önlemlerini ne kadar güvenilir bulacaktır, orası da ayrı bir tartışma konusu!