Anasayfa Haber Samsung Dizüstünü Bırakıyor Mu?

Samsung Dizüstünü Bırakıyor Mu?

Piyasadaki bazı söylentilere göre, Samsung yakında dizüstü bilgisayar üretimini tamamen bırakabilir.

Yakın bir zamana kadar Samsung markalı dizüstü modelleri piyasada bol bulunan ve tüketiciye geniş bir fiyat seçeneği sunan ürünlerdi. Ne var ki geçtiğimiz iki yıl içinde Güney Koreli elektronik devinin dizüstü bilgisayarlara yaklaşımı gözle görünür biçimde değişti.

Samsung önce dizüstülerde müşterilerin alıştığı model isimlerini bir kenara bırakıp, Ativ Book diye yeni bir isim kullanmaya başladı. Bu durumun raflarda Samsung markalı dizüstüleri arayanların kafasını biraz karıştırdığını kimse inkar edemez. Marka ve model değişiklikleri genellikle bu etkiye sahiptir.

Ancak doğrusu firmanın ürünlerini arayan tüketicilerin kafasının karışmasına pek imkan kalmadı. Çünkü gittikçe daha az dizüstü modeli çıkaran Samsung, raflardaki yerini diğer markalara bırakmaya başladı. Firma 2014 içinde iki dizüstü modeli çıkardı, Ativ Book 9 ve Ativ Book M. Kaldı ki bunları da yaygın olarak bulmak zor.

Bu durum dünya pazarında dikkat çekmiş bulunuyor ve yakın zamanda bazına sızan, ancak doğrulanmamış bazı söylentiler bu durumun olası sebebine işaret ediyor. Almanya kökenli AllAboutSamsung sitesinin haberine göre, Samsung yakın zamanda dizüstü bilgisayar pazarından tamamen çekilmeyi planlıyor. Site bu kararın sebebi olarak, firmanın tablet pazarına daha fazla ağırlık verme kararı almış olmasını gösteriyor. Bu çekilmenin ne zaman kesinleşeceği ya da firmanın bir gün tekrar pazara dönüp dönmeyeceği konularında ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Doğrusu Samsung’un dizüstü modellerinin piyasada gittikçe daha az görünür olması, ayrıca firmanın dizüstü konularında gittikçe daha az bilgi ve reklam yayınlaması gibi detaylar, bizlerin de bir süredir dikkatini çekiyordu. Ancak tablet pazarının daralmaya doğru gittiği ve özellikle yüksek performanslı dizüstülerin satışlarının artmaya başladığı bu günlerde, Samsung’un böyle bir karar alabileceğine ihtimal vermiyorduk. Kimbilir, belki de Samsung tüketicilerin tabletlere olan ilgisini yeniden tek başına canlandırabileceğini düşünüyordur? Hep birlikte bekleyip, göreceğiz.